Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 20:24  17133
Ja davam slunecnicovy, ale ted jsem nekde na netu cetla, ze olivovy je lepsi. Tak nevim. Se za rok zase zeptam, az je budu znovu nakladat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.7.2010 20:21  17132
ja teda davam uplne obyc olej, abych se nejbliz priblizil omamne hospodske chuti .o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.7.2010 20:18  17131
Když jsem hermelín dělala, tak jsem to mixovala a víc asi bylo toho obyč.
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 20:15  17130
phanny [17128]: Ja kupuji spanelsky a z argentiny a je take lepsi. Domaci teda urcite bude jeste nekde jinde.

makovec [17129]: Testuji tri ruzne druhy a jeden mi prisel uvnitr trosku hrudkovaty. Ale jinak ano, ten druhy byl zralejsi, ale netekl. No, ja stejne muzu vyzkouset v utery a pak az za tyden. Pokud tu na me neco zbyde.

K tomu hermelinu, davate normalni nebo olivovy olej?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.7.2010 20:06  17129
u camambertu by to stacit melo. ten je takovej tekutejsi nez hermous
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.7.2010 20:04  17128
povečeřel jsem topinky s vlasnoručně vypěstovaným česnekem. Ten český česnek ja fakt úplně někde jinde než ta hnusná čína.
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 19:23  17127
Ha, tak vidim, ze je tomu temer rok, co jsem si zacla pohravat s myslenou nalozit camembert Shelle [14225].

Nahodou jsem se dokonce jeste vesla do "do roka a do dne". Ted, kam ho dat a kdy snist.

Mountbatten tu kdysi psala, ze dava prvni den do spajzu, pak tri dny v lednici, fakt to staci?
cova 28.7.2010 09:19  17126
vinylGoogle jsem samozřejmě použil, vyhovovalo by mi přibližně něco takového... http://www.pixmania.cz/cz/cz/920738/art/beka/panev-paella-36-cm.html?srcid=9479&Partenaire=zbozi&CodePromo=oui, ale šlo mi spíš o doporučení na základě uživatelských zkušeností místní komunity... Taky si nejsem jistý, jaký průměr pánve bude dostatečný pro přípravu již zmíněného množství...
shelle Shelle - Good Service 28.7.2010 09:17  17125
U nas se morske take uz neji.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.7.2010 09:05  17124
...nebo použít google

http://www.koridor.cz/inshop/paella-panev.html
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.7.2010 09:03  17123
CovaTakže potřebuješ spíš velký hrnec :-) Poklici k téhle maj a masivní je celkem dost.
cova 28.7.2010 09:00  17122
vinylTak jsem se na to díval, ale spíš bych preferoval klasiku na paellu se dvěma uchy, poklice by se taky hodila (ale nemusí být), spíš něco masivnějšího...
cova 28.7.2010 08:54  17121
vinylDíky za tip, mrknu na to. Italská rizota jsou u nás taktéž na Top listu, zvlášť po houbovém by se doma mohli utlouct. Děláme ho podle nějakého receptu, který kdysi vyšel v Apetitu a je opravdu skvělé - a jí ho i manželka, která zase nemá ráda víno v jídlech...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.7.2010 08:47  17120
Cova:Už jsem přestal pátrat po různých nezničitelných zázracích a jednou za čas koupím 32 cm tefalku. Paelu jsme dělali snad jen jednou, žena nemá moc ráda mořské mrchy či slávky a mě z rýže spíš více vyhovuje italské rizoto.

http://www.homecook.cz/panev-tefal-32cm-preference-c6500852-e3168430081420
cova 28.7.2010 08:32  17119
Pánev na paelluNemáte někdo tip na nějakou doporučeníhodnou pánev na paellu? Velikost pro min. 5 velkých porcí, použití na indukci vítáno (není nutnou podmínkou). Osobně paellu můžu pořád (a vlastně středomořskou kuchyni obecně) a dělám ji hodně často, ale ve woku a není to úplně ideální (menší průměr dna)... A aby řeč nestála - jaký vztah máte k paelle vy, máte nějaký osvědčený recept (nejlépe bez místních modifikací)...?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt