Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.7.2010 11:41  17145
Tak jsem naložila plátky kuřecích prs do olivoleje spolu s bazalkou, prolisovaným českým česnekem a se sušenými rajčaty. Po náležitém zaležení jsem prsa na pánvi osmahla z obou stran, posypala nakrájeným bílým sýrem, vyklopila na to malou zakysanou smetanu a nechala pár minut bublat.
Já jsem si pochutnala moc, můj chlap říká, že je to takové zvláštní. Ale on by zrušil jakékoliv koření kromě česneku, mleté papriky a pepře. Už když jsem nakládala maso, tak kňoural, že chce nechat jeden plátek bez koření.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2010 09:13  17144
Taky krájívám, většinou na půlky. Protože mě ta půlka pak k jednomu jídlu bohatě stačí.
shelle Shelle - Good Service 30.7.2010 09:12  17143
kvitko [17142]: Tak my prvni vyzkousime v utery asi. Jsou to trojuhelnicky, protoze nemam zadnou dost velkou nadobu na ty camemberty, jsou desne velky.

A koukala jsem, ze na to padly tak max dve deci oleje, spis jedna a pul, tak to priste zkusim olivovy.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2010 09:08  17142
Hermelín nechávám v lednici cca 14 dní, teď bych mohla nechávat ve sklepě, když už ho týden vlastním.-)
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 22:43  17141
zblunce [17140]: Cos delala a jak to dopadlo?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.7.2010 22:35  17140
tak jsem zkusila rimsky hrnec a musim rict, ze to bude chtit jeste hodne trenovat :-)
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 21:34  17139
Jeee. Tymian jsem tak take ted vrazila na vrsek.

Ja je mam teda naprosto nacpane, protoze ty camemberty jsou desne velike.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.7.2010 21:09  17138
no nemam na nej kopyrajt a je dost sveraznej.

ale obrazek snad muzu

Sklad.Obrazku.Net
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.7.2010 20:55  17137
A nebo dát sem?
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 20:39  17136
makovec [17135]: A ty mi ho nemuzes poslat?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.7.2010 20:31  17135
nech si od shirleyky na fejsbuku poslat recepis na sidiho nakladany sejry. uz se na ne dva mesice chystam, jen nekde nahodou narazit na jalapenos a habanero papricky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.7.2010 20:30  17134
Shelle [17133]: Já tam ten olivový dávala spíš jen kvůli posedlosti olivovým olejem. Ale jinak si myslím, že slunečnicový je na to naprosto vyhovující.
shelle Shelle - Good Service 29.7.2010 20:24  17133
Ja davam slunecnicovy, ale ted jsem nekde na netu cetla, ze olivovy je lepsi. Tak nevim. Se za rok zase zeptam, az je budu znovu nakladat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.7.2010 20:21  17132
ja teda davam uplne obyc olej, abych se nejbliz priblizil omamne hospodske chuti .o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.7.2010 20:18  17131
Když jsem hermelín dělala, tak jsem to mixovala a víc asi bylo toho obyč.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt