Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2010 09:03 - Oblíbené kluby (15:13) 17157
makovec [17156]: Jo, taky jsem si říkala, že dort radši menší než takhle narafičený :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.8.2010 00:48  17156
takze takovy ty fotky kdy novomanzele stojej a s nozem zacinaj krajet dort sou kasirovany? bo jak teda rozkuchaj ty spejle a karton?
shelle Shelle - Good Service 31.7.2010 21:44  17155
phanny [17154]: Naaadherny. A krasne hladky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.7.2010 20:27  17154
Vanda [17153]: přesně tak, jak si objednají, tak dostanou.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.7.2010 19:55  17153
Dort je úžasný... ale kdyby zůstal jen potažený bílým a s perličkama, tak to úplně stačí - nebo maximálně malé bílé růžičky. Ale zřejmě jde o přání nevěsty, tak nebudu kritizovat.
Každopádně veliký obdiv za to, že to takhle někdo zvládne poskládat a že to drží ;)
bargie 31.7.2010 18:31  17152
Náááádhera!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.7.2010 18:05  17151
je v tom konstrukce ze špejlí a kartonů.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 31.7.2010 18:03  17150
Jakto, že se ten spodek nerozmáčkne, když to tak těžký?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.7.2010 16:31  17149
Trocha spamu, ale mám potřebu se pochlubitTohle je zatím největší dort co jsem dělal, 16 Kg. Málem se mi nevešel do auta :)

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.7.2010 13:29  17148
Anka [17146]: Jj, byly součástí "omáčky", krásně se nasákla, ta sůl se z nich pěkně rozpustila (počátala jsem s tím a to míň solila maso). Už když jsem je nakládala k masu, tak jsem je nakrájela na tenké nudličky.
kokos kokos 31.7.2010 13:18  17147
Anka [17146]: To jako, že je do těch buchet ještě nedáváš? W rozmysli si to dobře.

Vanda [17145]: Já chtěl dneska taky experimentovat s kořením a prošel mi jen ten česnek. A to ještě s brbláním.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.7.2010 13:11 - Oblíbené kluby (15:13) 17146
Ta sušená rajčata pak ve výsledku figurovala?
(U nás by zase mohla být sušená rajčata pomalu i v buchtách, aby byl pán spokojen :))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.7.2010 11:41  17145
Tak jsem naložila plátky kuřecích prs do olivoleje spolu s bazalkou, prolisovaným českým česnekem a se sušenými rajčaty. Po náležitém zaležení jsem prsa na pánvi osmahla z obou stran, posypala nakrájeným bílým sýrem, vyklopila na to malou zakysanou smetanu a nechala pár minut bublat.
Já jsem si pochutnala moc, můj chlap říká, že je to takové zvláštní. Ale on by zrušil jakékoliv koření kromě česneku, mleté papriky a pepře. Už když jsem nakládala maso, tak kňoural, že chce nechat jeden plátek bez koření.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2010 09:13  17144
Taky krájívám, většinou na půlky. Protože mě ta půlka pak k jednomu jídlu bohatě stačí.
shelle Shelle - Good Service 30.7.2010 09:12  17143
kvitko [17142]: Tak my prvni vyzkousime v utery asi. Jsou to trojuhelnicky, protoze nemam zadnou dost velkou nadobu na ty camemberty, jsou desne velky.

A koukala jsem, ze na to padly tak max dve deci oleje, spis jedna a pul, tak to priste zkusim olivovy.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt