Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.8.2010 10:08  17184
Oobně si myslím, že při jen občasné spotřebě hořčice je lepší koupit "kvalitní zahraniční hořčici". Osobně preferuji hrubozrnou Maille, říkají ji snad Ancient.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 09:50  17183
domaci horcicedelate nekdo domaci horcici (nemyslim zeleninovou) ja nasel akorat tohle:

Domácí hořčice


Pokud se Vám zdá, že na českém trhu není kvalitní hořčice, máme pro Vás řešení. Většina hořčic obsahuje barviva, stabilizátory, žluté barvivo (která, má podezdření na karcinogenní vlastnosti), cukry. Kvalitní hořčice jsou zahraniční, ale zase jsou značně dražší. Vyplatí se udělat hořčici doma.

Spaříme horkou vodou hořčičná semínka (asi jeden sáček) v poměru 80% žlutých a 20% černých (pokud černá neseženete nevadí), propláchneme, necháme okapat a dáme do mixeru. A zalijeme vařící vodou. Přidáme jednu lžičku mandlového másla nebo kapičku kvalitního za studena lisovaného oleje, jednu lžičku umepasty, kterou můžeme nahradit solí a kvalitním octem. Mixujeme minimálně 15 minut, aby byla jemnější chuť. Podle potřeby přidáváme vodu. Jakmile je hořčice rozmixovaná, nechá se zchládnout a je připravena.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.8.2010 08:43  17182
phannyDělat těstoviny jen ze 100% ze semoly jsem nikde neviděl, i do čerstvejch se podle všech receptů dává max půlka.

Dort: pěkná práce, to musela bejt ale kurva velká svatba, to je tak pro 200 lidí.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2010 22:52  17181
Je tam doslova "Semola di grano duro 100%". Ony vypadají na první pohled italsky, že jsou české jsem zjistil až z malých písmenek vzadu. Manželka je jako italské taky koupila :).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2010 20:56  17180
Je na těch špagetách někde napsáno "grano duro"?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2010 19:57  17179
toto je ta hrůza
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2010 19:55  17178
až do dnešního večera jsem si myslel, že nic odpornějšího než zátkovy bezvaječné těstoviny není. Semolinové špagety Premium firmy JaPaVo to tedy překonaly. Po uvaření letěly rovnou do popelnice, to se prostě nedá žrát.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.8.2010 19:50  17177
Jed jsem, sněd jsem ... :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.8.2010 18:39  17176
to mate fuk .o)) nereste
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2010 18:36  17175
To mě nenapadlo, že bys to krájel až úplně dolů :)) Bych chtěla vidět ty dezertní talířky, na které bys servíroval :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.8.2010 18:32  17174
Ale ten karton je dole - pod patrem, tak kam az dolu bys chtel krajet? Cely dort najednou?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.8.2010 18:22  17173
protoze karton a spejle a velka obluda? protoze pri krajeni se nuz o karton zastavi, takze nezakrojis az dolu?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.8.2010 18:21  17172
A proc ne?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.8.2010 18:12  17171
no tak srpky, netahejte me za slovicko .o) proste do takovyhle vobluzdy nezakrojis dvakrat a nevypadne z toho uhlednej krasnej tvar rovnou k sezrani .o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2010 17:39  17170
makovec [17168]: Ano, čtverec se na kruhové výseče krájí fakt blbě :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt