Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 12:58  17195
Bešamel (Chci ho na lasagne.)

Který je ten "správný"? Recepty se shodnou v tom, že máslo, mouka, mléko. Ale jednou se tam cibule dává už na začátku, aby se zasmahla, podruhé až do mléka, potřetí vůbec. Jednou je tam bobkový list a muškátový oříšek, podruhé muškátový květ, potřetí hřebíček a mrkev, někdy pepř ano, jindy ne...

Pochopím rozmanitost přísad typu: pažitka, houby, sýr atd. To už je dochucení ke konkrétnímu účelu. Ale jak to základní koření, pokud vůbec nějaké?
nenufer 5.8.2010 08:26  17194
Steinhausrove nakladame i my a zatial sa nikto nestazoval :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.8.2010 16:26  17193
Můžu taky potvrdit, že i od Steinhausera jsou špekáčky výborné. A na utopence jsou vynikající špekáčky od Šutery z Olešnice.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.8.2010 11:39  17192
Idnes test špekáčků .. prostě Globus vede:-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 3.8.2010 19:12  17191
dneska prinesla sefova na ochutnani sunkovou tlacenku z farmarske prodejny na Flore...no,byla dobra,ale jedla jsem uz i lepsi...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2010 11:45  17190
Přehled farmářských trhů
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2010 11:44  17189
Koukám, lahvička kolem kilča.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 10:15  17188
sorry to melo byt toto:

http://hn.ihned.cz/c1-41746450-pikantni-klasterni-tajemstvi
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 10:14  17187
http://kobliha.pise.cz/8897-horcice-z-klastera.html
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2010 10:14  17186
Hořčic jsou kvanta druhů, vždycky čtu složení a beru jen ty bez konzervantů. Někdy z biokrámů, někdy z obyčkrámů. Kolikrát se dají najít takové i mezi levnými českými, co obsahujou jen hořčici + nějaký to koření a ocet:-) A miluju hrubozrnné!
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 10:13  17185
mno ja to nedelam kvuli penezum, chci si to zkusit... onehdy jsem cetl clanek ze u nas delaji mnisi nekde perfektni horcici a ze to treba zraje nekolik mesicu atd.... ja jedl pred mesicem perfetni pomazanku z domaci horcice a rozmixovane slunecnice :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.8.2010 10:08  17184
Oobně si myslím, že při jen občasné spotřebě hořčice je lepší koupit "kvalitní zahraniční hořčici". Osobně preferuji hrubozrnou Maille, říkají ji snad Ancient.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 09:50  17183
domaci horcicedelate nekdo domaci horcici (nemyslim zeleninovou) ja nasel akorat tohle:

Domácí hořčice


Pokud se Vám zdá, že na českém trhu není kvalitní hořčice, máme pro Vás řešení. Většina hořčic obsahuje barviva, stabilizátory, žluté barvivo (která, má podezdření na karcinogenní vlastnosti), cukry. Kvalitní hořčice jsou zahraniční, ale zase jsou značně dražší. Vyplatí se udělat hořčici doma.

Spaříme horkou vodou hořčičná semínka (asi jeden sáček) v poměru 80% žlutých a 20% černých (pokud černá neseženete nevadí), propláchneme, necháme okapat a dáme do mixeru. A zalijeme vařící vodou. Přidáme jednu lžičku mandlového másla nebo kapičku kvalitního za studena lisovaného oleje, jednu lžičku umepasty, kterou můžeme nahradit solí a kvalitním octem. Mixujeme minimálně 15 minut, aby byla jemnější chuť. Podle potřeby přidáváme vodu. Jakmile je hořčice rozmixovaná, nechá se zchládnout a je připravena.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.8.2010 08:43  17182
phannyDělat těstoviny jen ze 100% ze semoly jsem nikde neviděl, i do čerstvejch se podle všech receptů dává max půlka.

Dort: pěkná práce, to musela bejt ale kurva velká svatba, to je tak pro 200 lidí.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2010 22:52  17181
Je tam doslova "Semola di grano duro 100%". Ony vypadají na první pohled italsky, že jsou české jsem zjistil až z malých písmenek vzadu. Manželka je jako italské taky koupila :).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt