Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 6.8.2010 16:26  17202
Já mám ten "správný" bez cibule, stejný jako Sirin. A používám jen na lasagne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 14:46 - Oblíbené kluby (13:25) 17201
(Též mě napadlo.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2010 14:43  17200
kouknul bych na itala.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.8.2010 13:04  17199
Budeš muset vyzkoumat, který recept chutná tobě. ;o) Mě by třeba nenapadlo tam dát cibuli, ale já si s cibulí obecně moc nerozumím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 13:03 - Oblíbené kluby (13:25) 17198
Proto jsem "správný" dala do uvozovek. Ono to bude jak se svíčkovou a brsalátem. Spíš jsem potřebovala zjistit, co už je babicovský paskvil a co ještě bešamel :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.8.2010 13:01  17196
Já dávám jen trochu muškátového oříšku a bílý pepř. Jinak se ale obávám, že žádný "jediný pravý" recept neexistuje.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 12:58 - Oblíbené kluby (13:25) 17195
Bešamel (Chci ho na lasagne.)

Který je ten "správný"? Recepty se shodnou v tom, že máslo, mouka, mléko. Ale jednou se tam cibule dává už na začátku, aby se zasmahla, podruhé až do mléka, potřetí vůbec. Jednou je tam bobkový list a muškátový oříšek, podruhé muškátový květ, potřetí hřebíček a mrkev, někdy pepř ano, jindy ne...

Pochopím rozmanitost přísad typu: pažitka, houby, sýr atd. To už je dochucení ke konkrétnímu účelu. Ale jak to základní koření, pokud vůbec nějaké?
nenufer 5.8.2010 08:26  17194
Steinhausrove nakladame i my a zatial sa nikto nestazoval :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.8.2010 16:26  17193
Můžu taky potvrdit, že i od Steinhausera jsou špekáčky výborné. A na utopence jsou vynikající špekáčky od Šutery z Olešnice.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.8.2010 11:39  17192
Idnes test špekáčků .. prostě Globus vede:-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 3.8.2010 19:12  17191
dneska prinesla sefova na ochutnani sunkovou tlacenku z farmarske prodejny na Flore...no,byla dobra,ale jedla jsem uz i lepsi...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2010 11:45  17190
Přehled farmářských trhů
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2010 11:44  17189
Koukám, lahvička kolem kilča.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 10:15  17188
sorry to melo byt toto:

http://hn.ihned.cz/c1-41746450-pikantni-klasterni-tajemstvi
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.8.2010 10:14  17187
http://kobliha.pise.cz/8897-horcice-z-klastera.html

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt