Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2010 16:31  17211
Dnes máme konečně zapojenou troubu! Byl to porod, pač zrovna chyběla jedna část návodu v češtině, taková maličkost a nejdůležitější:-) Takže můžu péct do aleluja, třeba i lasagne, který jsem nikdy vlastně ještě ani neochutnala:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 10:31  17210
Vanda: Změkly! Jen měly takovou "syrovo-těstovou" chuť.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.8.2010 10:25  17209
tak to je divné... bylo to mokré, ale přitom ti nezměkly těstoviny?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 10:24  17208
Já to pekla nepřiklopené a po vypnutí trouby jsem to nechala ještě nejméně 15 "dodejchat".
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.8.2010 10:23  17207
Anka [17206]: některé lasagne se prý snad předvařují - ale tys určitě četla návod.
Osolila jsi to mlíko?
Vždycky těsně po upečení je to nesoudržné, zpevní se to až po chvilce :) Ale pravda, záleží na vzájemném poměru omáčky, masové štávy a nasákavosti lasagní... A cca deset minut před konecm odklopím pekáč, aby se případný přebytek tekutin ještě odpařil
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 09:20  17206
VandaŘíkala jsem si, žes tam nic nedávala.
No, povedlo se - nepovedlo se. Wronski tvrdí, že výborné. Já bych si představovala, že se to z toho pekáče dá dostat v kompaktnějším stavu a že ten bešamel nebude mít tak výrazně mlíkovou chuť. A taky mi přišlo, že ty těstoviny chutnají trochu syrově, ale to by snad po 40 minutách v troubě už být nemusely, ne? (Byly to Panzani, páč jiné neměli.)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.8.2010 22:38  17205
Pokud je to na lasagne, tak koření dávám jen do masa, bešamel nechávám jen ve složení máslo - mouka - mlíko - sůl. Nakonec do něj vmíchám ješt+ trochu sýra.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.8.2010 17:33  17204
Muškátový oříšek je zlo!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.8.2010 16:33  17203
Dělám ho taky bez cibule s pepřem a muškátovým oříškem.
kokos kokos 6.8.2010 16:26  17202
Já mám ten "správný" bez cibule, stejný jako Sirin. A používám jen na lasagne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 14:46  17201
(Též mě napadlo.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2010 14:43  17200
kouknul bych na itala.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.8.2010 13:04  17199
Budeš muset vyzkoumat, který recept chutná tobě. ;o) Mě by třeba nenapadlo tam dát cibuli, ale já si s cibulí obecně moc nerozumím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2010 13:03  17198
Proto jsem "správný" dala do uvozovek. Ono to bude jak se svíčkovou a brsalátem. Spíš jsem potřebovala zjistit, co už je babicovský paskvil a co ještě bešamel :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.8.2010 13:01  17196
Já dávám jen trochu muškátového oříšku a bílý pepř. Jinak se ale obávám, že žádný "jediný pravý" recept neexistuje.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt