Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 9.8.2010 08:46  17218
:-D

Možností jak co zapojit je mnoho, nějaké z nich jsou i bezpečné a ještě míň elegantních. Domácí trouby jdou vždy do zásuvky, pokud ne, tak na čokoládu nebo wago do krabice kde měla být ta zásuvka, ale to je právě to neelegantní.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2010 08:35  17217
Dost silně pochybuji, že máte troubu na 3 fáze :). Trouba mívá kolem 2 kW, to je jak 2 rychlovarné konvice. Ale je fakt že se to nedává do zástrčky, ale do zásuvky :).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 08:23  17216
Strejda je elektrikář, tak nám to naštěstí udělal. Ale do klasické zástrčky se to nedává:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 08:20  17215
Tak k drátu přiděláš zástrčku, a je to.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 08:19  17214
Ne-e, musí zapojit elektrikář, vestavnou. Možná jak kterou, ale z téhle koukal prostě jenom drát.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 07:58  17213
kvitkoTrouba se snad strčí jen do zásuvky, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2010 15:01  17212
kvitko [17211]: Já je do té doby měla jednou v hospodě (hodně hnusné) a jednou u Vandy (to už nebylo hnusné, tak jsem to zkusila taky).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2010 16:31  17211
Dnes máme konečně zapojenou troubu! Byl to porod, pač zrovna chyběla jedna část návodu v češtině, taková maličkost a nejdůležitější:-) Takže můžu péct do aleluja, třeba i lasagne, který jsem nikdy vlastně ještě ani neochutnala:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 10:31  17210
Vanda: Změkly! Jen měly takovou "syrovo-těstovou" chuť.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.8.2010 10:25  17209
tak to je divné... bylo to mokré, ale přitom ti nezměkly těstoviny?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 10:24  17208
Já to pekla nepřiklopené a po vypnutí trouby jsem to nechala ještě nejméně 15 "dodejchat".
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.8.2010 10:23  17207
Anka [17206]: některé lasagne se prý snad předvařují - ale tys určitě četla návod.
Osolila jsi to mlíko?
Vždycky těsně po upečení je to nesoudržné, zpevní se to až po chvilce :) Ale pravda, záleží na vzájemném poměru omáčky, masové štávy a nasákavosti lasagní... A cca deset minut před konecm odklopím pekáč, aby se případný přebytek tekutin ještě odpařil
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2010 09:20  17206
VandaŘíkala jsem si, žes tam nic nedávala.
No, povedlo se - nepovedlo se. Wronski tvrdí, že výborné. Já bych si představovala, že se to z toho pekáče dá dostat v kompaktnějším stavu a že ten bešamel nebude mít tak výrazně mlíkovou chuť. A taky mi přišlo, že ty těstoviny chutnají trochu syrově, ale to by snad po 40 minutách v troubě už být nemusely, ne? (Byly to Panzani, páč jiné neměli.)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.8.2010 22:38  17205
Pokud je to na lasagne, tak koření dávám jen do masa, bešamel nechávám jen ve složení máslo - mouka - mlíko - sůl. Nakonec do něj vmíchám ješt+ trochu sýra.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.8.2010 17:33  17204
Muškátový oříšek je zlo!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt