Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.8.2010 13:34  17226
Citronovy kolacSuroviny na těsto:
250g hladké mouky
125g studeného másla
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
jeden žloutek
půl lžičky prášku do pečiva
trochu vody podle potřeby (cca 2-3 lžíce)

Suroviny na náplň:
1/2 litru mléka
40g polohrubé mouky
75g cukru krupice
kůra a šťáva z velkého citronu
4 žloutky
40g moučkového cukru
špetka soli

Ze surovin zpracujeme těsto, které následně dáme na cca půl hodiny odpočinout do lednice. Může tam zůstat i přes noc, potřebujeme-li ušetřit čas, jen počítejte s tím, že do rána bude těsto hodně ztuhlé, za původně doporučovanou půl hodinu bude akorát.

V jedné třetině mléka rozmícháme mouku do hladka, zbylé dvě třetiny přivedeme k varu s nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem. Vlijeme mléko s moukou a mícháme, dokud hmota nezhoustne. Po zhoustnutí odstavíme a po chvíli chladnutí přimícháme žloutky a citronovou šťávu – důkladně promícháme.

Těsto vyválíme, nebo roztlačíme prsty do formy o průměru cca 25cm. Propícháme vidličkou a dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 210 stupňů.

Pak nalijeme na těsto vychladlou citronovou náplň a dáme znovu péct na 25 minut při 180 stupních.

Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh, který rozetřeme na koláč a dopečeme při 150 stupních cca 20-25 minut (povrch sněhu lehce zhnědne).


Vcera jsem kolac upekla a je vynikajici. Jen jsem do bilkoveho snehu pri slehani pridala par lzic mouckoveho cukru, aby nebyl tak "bez chuti".
johnny10 9.8.2010 12:48  17225
vinylno ja videl asi 20 sneku za tu hodku, co jsem byl v lese, tak me to tak napadlo. ale je-li s tim fakt tolik srani, tak si to jeste nejaky cas (treba do te zimy) asi odpustim :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 12:43  17224
johnnyAle jestli máš o víkendu volno a nudíš se, je to celkem zajímavá zkušenost :-)
johnny10 9.8.2010 12:37  17223
vinylhmm, diky za radu, docela jsi me zvyklal :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 12:34  17222
Johnnyteď není vhodná doba, optimální doba sběru je podzim až zima, kdy zalezou do ulity a zavřou se tam. Teď obsahujou spoustu sraček. Můžeš je ale sebrat, dát je do akvárka a tak 14 dní je krmit jen bylinkama. Ale z osobní zkušenosti mohu říct, že s vařením šneků je děsný sraní, dlouho to trvá a prostě mi přišlo, že to za to nestojí. Navíc je to dost nechutný, zvláště fáze odslizování, ta se provádí octem. Aby tě pak v půlce nepřešla chuť.
ullicnik ullicnik 9.8.2010 12:24  17221
Udajne ti naši jsou to pravý. Nicméně ja šneky nerad. ába je mnohem lepší, pokud se chceš vydat cestou francie :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 12:00  17220
Prostě trouba peče:-)
johnny10 9.8.2010 11:54  17219
vcera jsem pri prochazce lesem narazil na strasnou spoustu tech klasickych sneku (s domeckem). mate nekdo zkusenosti s jejich pripravou? daji se k tomuto ucelu pouzit ti, co najdu v lese, nebo musi byt nejaci specialni pouze z obchodu? diky
ullicnik ullicnik 9.8.2010 08:46  17218
:-D

Možností jak co zapojit je mnoho, nějaké z nich jsou i bezpečné a ještě míň elegantních. Domácí trouby jdou vždy do zásuvky, pokud ne, tak na čokoládu nebo wago do krabice kde měla být ta zásuvka, ale to je právě to neelegantní.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2010 08:35  17217
Dost silně pochybuji, že máte troubu na 3 fáze :). Trouba mívá kolem 2 kW, to je jak 2 rychlovarné konvice. Ale je fakt že se to nedává do zástrčky, ale do zásuvky :).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 08:23  17216
Strejda je elektrikář, tak nám to naštěstí udělal. Ale do klasické zástrčky se to nedává:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 08:20  17215
Tak k drátu přiděláš zástrčku, a je to.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 08:19  17214
Ne-e, musí zapojit elektrikář, vestavnou. Možná jak kterou, ale z téhle koukal prostě jenom drát.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 07:58  17213
kvitkoTrouba se snad strčí jen do zásuvky, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2010 15:01  17212
kvitko [17211]: Já je do té doby měla jednou v hospodě (hodně hnusné) a jednou u Vandy (to už nebylo hnusné, tak jsem to zkusila taky).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt