Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.8.2010 12:29  17234
Hurá:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.8.2010 11:58  17233
Tak uz nic :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.8.2010 11:42  17232
DotazZa jak dlouho cca vzejde kvasek? Mam tu recept, kde je jen "nechame vzejit" - co to znamena? 15 minut? Vic?
ullicnik ullicnik 17.8.2010 13:55  17231
to je jasný :-D
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.8.2010 13:51  17230
A kdo nema limetku, neda vubec nic :)
ullicnik ullicnik 17.8.2010 13:51  17229
Osobně to vidim na limetku a možná bych (napodruhý) zkusil i trochu máty.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.8.2010 13:42  17228
Tomu mliku vcera to nevadilo, bylo uz uvareny s citronovou kurou a moukou, pekne zhoustlo a zloutky i citronovou stavu prijalo s potesenim :)
Taky mame kysely radi, mnam :)
ullicnik ullicnik 17.8.2010 13:39  17227
Trochu bych se bál že se mi srazí mlíko jakmile se přiblížím s tim citronem, ale když ne, tak to zkusim, kdyselý mám rád :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.8.2010 13:34  17226
Citronovy kolacSuroviny na těsto:
250g hladké mouky
125g studeného másla
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
jeden žloutek
půl lžičky prášku do pečiva
trochu vody podle potřeby (cca 2-3 lžíce)

Suroviny na náplň:
1/2 litru mléka
40g polohrubé mouky
75g cukru krupice
kůra a šťáva z velkého citronu
4 žloutky
40g moučkového cukru
špetka soli

Ze surovin zpracujeme těsto, které následně dáme na cca půl hodiny odpočinout do lednice. Může tam zůstat i přes noc, potřebujeme-li ušetřit čas, jen počítejte s tím, že do rána bude těsto hodně ztuhlé, za původně doporučovanou půl hodinu bude akorát.

V jedné třetině mléka rozmícháme mouku do hladka, zbylé dvě třetiny přivedeme k varu s nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem. Vlijeme mléko s moukou a mícháme, dokud hmota nezhoustne. Po zhoustnutí odstavíme a po chvíli chladnutí přimícháme žloutky a citronovou šťávu – důkladně promícháme.

Těsto vyválíme, nebo roztlačíme prsty do formy o průměru cca 25cm. Propícháme vidličkou a dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 210 stupňů.

Pak nalijeme na těsto vychladlou citronovou náplň a dáme znovu péct na 25 minut při 180 stupních.

Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh, který rozetřeme na koláč a dopečeme při 150 stupních cca 20-25 minut (povrch sněhu lehce zhnědne).


Vcera jsem kolac upekla a je vynikajici. Jen jsem do bilkoveho snehu pri slehani pridala par lzic mouckoveho cukru, aby nebyl tak "bez chuti".
johnny10 9.8.2010 12:48  17225
vinylno ja videl asi 20 sneku za tu hodku, co jsem byl v lese, tak me to tak napadlo. ale je-li s tim fakt tolik srani, tak si to jeste nejaky cas (treba do te zimy) asi odpustim :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 12:43  17224
johnnyAle jestli máš o víkendu volno a nudíš se, je to celkem zajímavá zkušenost :-)
johnny10 9.8.2010 12:37  17223
vinylhmm, diky za radu, docela jsi me zvyklal :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2010 12:34  17222
Johnnyteď není vhodná doba, optimální doba sběru je podzim až zima, kdy zalezou do ulity a zavřou se tam. Teď obsahujou spoustu sraček. Můžeš je ale sebrat, dát je do akvárka a tak 14 dní je krmit jen bylinkama. Ale z osobní zkušenosti mohu říct, že s vařením šneků je děsný sraní, dlouho to trvá a prostě mi přišlo, že to za to nestojí. Navíc je to dost nechutný, zvláště fáze odslizování, ta se provádí octem. Aby tě pak v půlce nepřešla chuť.
ullicnik ullicnik 9.8.2010 12:24  17221
Udajne ti naši jsou to pravý. Nicméně ja šneky nerad. ába je mnohem lepší, pokud se chceš vydat cestou francie :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2010 12:00  17220
Prostě trouba peče:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt