Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.8.2010 21:04  17256
Máte nějaký vyzkoušený, jednoduchý recept, jak připravit candáta?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.8.2010 13:42  17255
Mno, uvidíme:-)

Právě jsem v květinářství zakoupila bylinku smil italský "maggi". Tekuté Maggi nepoužívám, ale v téhle formě by mohlo být zajímavé, opravdu voní jako Maggi:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.8.2010 21:23  17254
co sporák to rozměr plechu, objednával bych jako příšlušenství u výrobce. Kdys měly plechy rozměry 40x30, dneska to neplatí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.8.2010 14:45  17253
Právě mám novou troubu a k ní byl jeden plech. Ale přijde mi velkej, litá buchta (bublaninoidní), co jsem dělala se mi v něm skoro ztrácela:-) Asi až pojedu k našim tak to budu muset ojuknout. Jinak mám plno zapékacích misek, i hrnec. Jen tohle vybavení mi chybí. Prostě na běžné recepty těstové:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.8.2010 14:35  17252
Hlavně takový, aby se vlezl do trouby :) Mám ve "starém" samostatně stojícím sporáku, kupované někdy v r. 1996, troubu a v ní jsou plechy, které se mi do "nové" trouby nevejdou - ta trouba je vestavěná. Takže přeměřit, abys náhodou nekoupila větší.

Plechů mám několik velikostí - od malých cca 25 x 25 až po maximální velikost, co pojme trouba. S nízkým i vysokým okrajem. Záleží, co chceš péct - na koláče a vánoční cukroví stačí nízký, na bublaniny a lité buchty vyšší okraj. Taky kolik toho hodláš najednou péct - to se těžko radí :)

Na pečení masa mám klasický vysoký pekáč s poklopem nebo zapékací mísy ze Simaxu. A nebo když mám masa kousek, vezmu obyčejný smaltovaný kastrol s poklicí a peču v něm.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.8.2010 10:21  17251
Plech na pečeníJakou velikost plechů používáte? Jsem si nějakej tuhle chtěla koupit, ale měli nějak moc velikostí. Prostě taková ta smaltovaná klasika, nízkej a hlubokej:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.8.2010 09:56  17250
What the Fuck Should I Make For Dinner
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.8.2010 21:25  17249
já nedávám sníh vůbec, místo toho raději ušlehanou šlehačku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.8.2010 21:12  17248
nebo jsem mozna zkazena nasimi pizzeriemi a lucinovymi tiramisu :-) delala jsem ho vcera vecer a jedli jsme ho dneska - a Danovi chutnalo. Jen jsem mela pocit, ze je tam moc toho snehu, mozna tam nebudu davat vsechen...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.8.2010 20:27  17247
Tiramisu dělám také podle Itala a je skvělé, nejspíš bude chyba v době odležení a nebo máš mlsný jazyk ;o)
shelle Shelle - Good Service 23.8.2010 17:24  17246
zblunce [17244]: Jak dlouho jsi ho nechala odlezet?

Ja u tehle veci pod 12 hodin nejdu. Moje "tiramisu" delam vzdy vecer a pak podavam odpoledne a nejlepsi jsou pak dalsi den rano zbytky.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2010 17:20  17245
Carpaccio z cervene repyPro Scalexe.

Meli jsme u kamaradky a moc nam chutnalo. Bohuzel jeji recept zni jako od meho tatinka (jiste si vzpominas na ta pecena rajcata - "no to vis, to delas tak"), tak jsem googlila cesky i anglicky a z toho jsem si to udelala po svem. Receptu najdes spoustu, tak treba se ti nejaky bude libit vic.

Umytou repu (mela jsem spis mensi, co si vzpominam na repu z CR) jsem ususila a zakapla olivolejem a balsamicem. Pak po 1-2 zabalila do alobalu. Pekal hodinu deset v predehrate el. troube na 180. Vychladlou repu oloupat, nakrajet na tenoucke platky a poskladat na talir dokola. Na to platek ci rozdrobeny kozi syr. Ja pouzila takovy ten s plisni. (Lze i feta nebo kamaradka mela nejaky nizkotucny tizian ci jak se jemnuje) Pak listky rukoly. To vse jsem zakapala zalivkou z olivoleje, soli, balsamica.

Prislo mi, ze v receptech meli sofistikovanejsi zalivky. Ta repa byla vyborna i samotna, dve hlavicky jsem snedla jen tak.


zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.8.2010 16:02  17244
:-))) vykojena, no...
delala jsem ho podle tohohle receptu :-)
scalex Scalex 23.8.2010 15:10  17243
zblunce: no já bych ti i řekl, co tomu chybí, ale to bys musela napsat, cos tam všechno dala. 8^)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.8.2010 14:31  17242
tak jsem udelala svickovou ze srnciho/jeleniho a zdalo se mi, ze tam je malo masa, tak jsem pridala i teleci peceni - a bylo to vynikajici :-)
Taky jsem delala poprve domaci tiramisu a prijde mi, ze tomu neco chybi...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt