Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phoenix 30.8.2010 21:41  17262
je fakt, že pro tem bulvár a pikanterii jsem se na to chtěla koukat, protože to složení lidí je dost nesourodé....ale byla jsem fakt překvapená. Dolly velmi příjemná a normální, stejně tak Agáta Hanychová! Jsem v šoku, protože tu holku nesnáším. Iveta je Iveta, ale taky byla v poho. A o vaření to skutečně není, jen se to tak tváří:)) Jinak ta Mojseová nebo jak se jmenuje - varila jako predkrm teleci maso, pak mela testoviny s morskymi plody a jako dezert palacinkovy dort s mascarpone. Palacinkovy proto, ze neumi pect. Recepty nic moc. Varit totiz asi taky moc neumi. Obdrzene hodnoceni bylo silne nadhodnocene, ale rekla bych, ze jen proto, ze se vsichni Mojsejove bali, ze je posle do hajzlu. Jako zajimava sonda do ,,jinych" sfer ano, porad o vareni ne.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.8.2010 21:18  17261
koukal bych, kdyby to bylo o jidle a ne o "seberem nejvetsi pici v cechach a na slovensku a budeme natacet to jaky to sou tupy kravy"
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 30.8.2010 20:57  17260
Až to bude na webu...
phoenix 30.8.2010 20:50  17259
Koukal někdo na Čápi s mákem? Já se dost pobavila tedy, a celkově se mi to líbilo. Zajímal by mě dojem někoho dalšího.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 29.8.2010 21:04  17258
Sirin [17256]: Sirin, filety jen osmahnout na másle s peřem a solí a k tomu používám super jednoduchou,ale moc dobrou koprovou omáčku.
Na másle prohřát ve stejném poměru plnotučnou hořčici a smetanu, nasypat hodně čerstvého kopru, dochutit. S rybou to jde dohromady dokonale...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.8.2010 13:20  17257
Sirin [17256]: strejda rybar ho vzdy jen osolil a dal pect na vrstvu zeleniny...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.8.2010 21:04  17256
Máte nějaký vyzkoušený, jednoduchý recept, jak připravit candáta?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.8.2010 13:42  17255
Mno, uvidíme:-)

Právě jsem v květinářství zakoupila bylinku smil italský "maggi". Tekuté Maggi nepoužívám, ale v téhle formě by mohlo být zajímavé, opravdu voní jako Maggi:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.8.2010 21:23  17254
co sporák to rozměr plechu, objednával bych jako příšlušenství u výrobce. Kdys měly plechy rozměry 40x30, dneska to neplatí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.8.2010 14:45  17253
Právě mám novou troubu a k ní byl jeden plech. Ale přijde mi velkej, litá buchta (bublaninoidní), co jsem dělala se mi v něm skoro ztrácela:-) Asi až pojedu k našim tak to budu muset ojuknout. Jinak mám plno zapékacích misek, i hrnec. Jen tohle vybavení mi chybí. Prostě na běžné recepty těstové:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.8.2010 14:35  17252
Hlavně takový, aby se vlezl do trouby :) Mám ve "starém" samostatně stojícím sporáku, kupované někdy v r. 1996, troubu a v ní jsou plechy, které se mi do "nové" trouby nevejdou - ta trouba je vestavěná. Takže přeměřit, abys náhodou nekoupila větší.

Plechů mám několik velikostí - od malých cca 25 x 25 až po maximální velikost, co pojme trouba. S nízkým i vysokým okrajem. Záleží, co chceš péct - na koláče a vánoční cukroví stačí nízký, na bublaniny a lité buchty vyšší okraj. Taky kolik toho hodláš najednou péct - to se těžko radí :)

Na pečení masa mám klasický vysoký pekáč s poklopem nebo zapékací mísy ze Simaxu. A nebo když mám masa kousek, vezmu obyčejný smaltovaný kastrol s poklicí a peču v něm.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.8.2010 10:21  17251
Plech na pečeníJakou velikost plechů používáte? Jsem si nějakej tuhle chtěla koupit, ale měli nějak moc velikostí. Prostě taková ta smaltovaná klasika, nízkej a hlubokej:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.8.2010 09:56  17250
What the Fuck Should I Make For Dinner
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.8.2010 21:25  17249
já nedávám sníh vůbec, místo toho raději ušlehanou šlehačku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.8.2010 21:12  17248
nebo jsem mozna zkazena nasimi pizzeriemi a lucinovymi tiramisu :-) delala jsem ho vcera vecer a jedli jsme ho dneska - a Danovi chutnalo. Jen jsem mela pocit, ze je tam moc toho snehu, mozna tam nebudu davat vsechen...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt