Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 2.9.2010 20:14  17291
mrcos: interní poznámka - tyhle buřty vaří Jakub Rolčík z dymka.net na workshopech u Honzy Kloučka, ten recept mám od něj
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.9.2010 19:05  17290
Já si vytvářím buřty na pivu dle Scalex [13208]. Už se jich nemůžu dočkat, vypadá to dost dobře.
Sice je toho docela hodně (z 5 buřtů a jakýsi klobásy, pro jedoho až až), ale já se s tím nějak poperu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.9.2010 18:37  17289
Tak dělám něco jako vrabce, vejpečky nebo jak to nazvat. Bez receptu, improvizuju. To jsem zvědavá. Dala jsem k tomu pár vepřových kostí (žebra), aby to jakože mělo trochu silnější šťávu. Tak uvidíme, jaký bude výsledek.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.9.2010 16:01  17288
Lilek saje olej v málo rozpáleném oleji, chce smažit po malých dávkách, aby olej nestačil zchladnout.
shelle Shelle - Good Service 2.9.2010 12:51  17287
Vsimni si toho podminovaciho zpusobu, jeste si to muzu rozmyslet.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 2.9.2010 12:45  17286
Shelle [17285]: gulas!!!!!!!
shelle Shelle - Good Service 2.9.2010 12:33  17285
Gulas v rimskem hrnciChtela bych zkusit v rismkem hrnci ten gulas bez michani, ale nevim, jestli je to dobry napad.

Vim, ze ho tu nekdo (Vanda?) dela, muzu dostat recept? Nasla sjem same s veprovym a masoxem a to se mi moc nelibi. I kdyz asi hlavne potrebuji stupne a cas, slozeni si vymyslim :)
shelle Shelle - Good Service 2.9.2010 10:54  17284
mrcos [17283]: ???
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.9.2010 10:24  17283
Ach tak, ty se sháníš po haloumi supermarketové kvality? :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 2.9.2010 10:19  17282
ja taky vim, kde v tech specializovanych obchudcich haloumi koupit. Myslel jsem to tak, zda ho nekdo nevidel jiz treba v Bille, Tescu, Albertu, či tak.
ullicnik ullicnik 2.9.2010 10:05  17281
aha... tak nevim, mozna nebyl dost rozpalenej olej(?)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.9.2010 09:21  17280
ullicnik [17279]: i obaleny v mouce nasal...
ullicnik ullicnik 2.9.2010 09:00  17279
potvrzuji, ze lilek obalený v mouce při smažení olej nesaje a chuťově fantazie :-)
scalex Scalex 2.9.2010 08:31  17278
Haloumi (a taky vážený řecký jogurt) jsem kupoval v obchůdku v přízemí galerie Fénix ve Vysočanech. Recenze obchodu zde.
phoenix 2.9.2010 08:16  17277
jj, řecký krámek na Strossmajeráku potvrzuji, obecně tam mají dobrý sortiment.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt