Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 17.9.2010 07:14  17377
vinylno, to mas sice pravdu, ale v nekterych pasazich je zase macek dost mimo. resp. je na nem prilis videt ta zaujatost. napr. ze chybi medvedi cesnek. a co jako? je to pohlreichova restaurace, tak ho proste nenabizi. tecka. nevidim na tom nic tak hrozneho. to same s tou slanosti - proc to teda nevratil a nepockal, zda by pristi porce byla lepsi?

no a smrad ze satu - nevim, myslim, ze o tom uz vice lidi psalo, ze je to nesmysl. ale nevim, nebyl jsem tam jeste.

jinak v tomhle sporu se chovaji oba jak usmrkanci - pohlreich jako arogantni rutiner "od fochu", co si nenecha poradit od "amatera", a macek jako zapskla stara panna, ktera kdoviproc nesnasi pohlreicha
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:12  17376
phannytak jsem jim napsal, uvidíme, ale koukám, že je hluboká skoro 80 cm, na to není místo. Ten vestavný konvekťák nestojí 50k ale necelých 40.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:01  17375
Anka:: samozřejmě může, pokud chce vypadat jako blbec.

johnny: No, Macek je vedle ve dvou věcech, nebyla sezona chřestu a recept na vitelo tonato. Jinak má ve všem pravdu. Pohlreich reaguje stylem, ty seš blb, tak mi do toho nekecej, což mu Macek pochopitelně omlátí o hlavu. Nepochopí ani dvě vtipné narážky - dřevo a láhev. Já mám Oohreicha rád, ale měl by si za prvé udělat pořádek ve svých restauracích (to už jsem tady říkal) a nepouštět se do polemiky s někým, kdo ho setře tímto způsobem a spíš se nad tou kritikou zamyslet. Což se evidentně nestalo:

"Ten tady završuje to spolčení hlupců. Co napsal, byla snůška žvástů. Macek byl nula politická a teď je nula společenská. Pravdu měl akorát v tom, že jsme měli na menu napsaný špatný ročník vína, to by se stát nemělo," uzavírá Pohlreich debatu o Mackovi s tím, že nějaký šarlatán nebude školit jeho, který je v gastronomické branži osmatřicet let. "
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.9.2010 20:51  17373
VinylBýt tebou se obrátím na nějakou firmu která se zabývá profikuchyněma, tyhle přístroje se běžně vestavují do regálů v různých bistrech, pekárnách a podobně. S profi věcma se nechá čarovat. Pro digestoř většino bývá připraven vývod, takže se to nechá vést trubkou do komínu/díře kam je potřeba. 50 litrů za domácí spotřebič bych fakt nedával. Jestli si měl někdy šanci třeba vrtat profi nářadím a potom amatérskou vrtačkou - u kuchyně je to úplně stejnej rozdíl.
johnny10 16.9.2010 16:05  17372
kdyz uz jsme u toho jejich souboje, tak jsem si to znova procetl a davam za pravdu spise pohlreichovi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2010 15:22  17371
Proč by se někdo s někým nemohl pouštět do diskuse jen proto, že asi není aspoň tak inteligentní jako ten druhý???
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.9.2010 15:09  17370
ScalexTak by si toho měl být vědom a nepouštět se do diskuse s mistrem jazyka a navíc velmi inteligentním pánem jako je Macek.

To přirovnání taky pokulhává, podnikatelské baroko nesouvisí s IQ, ale se vkusem.
scalex Scalex 16.9.2010 15:01  17369
Tohle on o sobě prohlašuje docela často, že není žádnej myslitel a že jeho profese vyžaduje jiné kvality, než závratné IQ a filosofické uvažování. Dokonce i říká, že když se do vaření pustí intelektuál, tak to většinou dopadne, jako když se bohatý podnikatel pustí do architektury - podnikatelské baroko na talíři.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.9.2010 08:51  17368
Od Pohlreicha bych tolik sebekritiky nečekal:

" Lidi, co tam dělají (v kuchyni), často nejsou žádní intelektuálové"

:-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2010 08:42  17367
ullicnikStarý :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.9.2010 08:12  17366
phannyTen profi konvekťák vypadá moc dobře, ale potřebuju vestavný, což tenhle není, navíc tady píšou, že je potřeba nad něj umístit digestoř, což určitě nemůžu.
ullicnik ullicnik 16.9.2010 07:18  17365
V kůži Zdeňka Pohlreicha - ZDE je recenze Macka na Pohlreichovu restauraci a ZDE je komentář Macka na Pohlreichovo reakci na tuto recenzi.

pro úplnost :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.9.2010 19:40  17364
Formu mám spíš velkou:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.9.2010 19:39  17363
Bábovka Správná forma :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.9.2010 19:38  17362
KvítkoNedávej tam prášek do pečiva :). Nevypoukne se vůbec a skvěle se s ní potom dá řezat sklo :). Máš malou formu asi, nikdy mi vypoklá bábovka nevadila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt