Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 18.9.2010 14:18  17391

Hrušky - hruškovice, ořechy - ořechovice.

Tip na salát: nějaké zelené listí, nějaká zálivka, bylinky, koření, sůl.

mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 18.9.2010 14:08  17390
Nadchází čas hrušek a ořechů, nějaké tipy na zajímavý salát?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2010 09:05  17389
Nesnáším rozmáčené piškoty, ze kterých odkapavá tekuté cosi (zvedá se mi z toho žaludek) ;o)
denise 17.9.2010 09:02  17388
Taky to dělám lžící a to Amaretto fakt není drahé. Vždycky jsem ho kupovala kolem 100- 130 Kč. A rozležet víc jak 6 hodin se nám ještě nepodařilo. /důvod-sežrání/
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2010 08:51  17387
Záleží kolik toho na to naliješ a tou lžící se to vždycky dá mnohem lépe odměřit.
johnny10 17.9.2010 08:44  17386
Sirinto me taky napadlo, ale bojim se toho, aby tam nebylo amaretto s kafem min citit
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2010 08:36  17385
johnny10Já piškoty nenamáčím, narovnám je do misky a pak je polévám lžící. S poléváním se to nesmí přehánět, protože vlhkost natáhnou i z mascarpone.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 17.9.2010 08:21  17384
To nevypadá špatně ;o) Popřemýšlím o návštěvě...
johnny10 17.9.2010 07:58  17383
http://www.bonybony.cz/

ta akce je tady, kdyby mel jeste nekdo zajem. maji tam zajimave akce kazdy den...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:37  17382
johnnyTak to je nejvyšší čas začít!

Jídlo je ve Fluidu velmi dobré, jako nic, z čeho bych se posadil na zadek, ale degumenu za 450 je vážně super cena.
johnny10 17.9.2010 07:33  17381
vinylja vino vubec nepiju, takze spis jsem dotaz smeroval smerem k tomu jidlu :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:30  17380
johnnyFluidum je příjemná restaurace, výborná vína, doporučuji zajít.

Na Tiramisu jsem včera koupil piškoty "francouzské" :-))
johnny10 17.9.2010 07:26  17379
kdyz uz jsme u toho, znate nekdo restauraci FLUIDUM? maji tam ted akci na degustacni menu za polovicni cenu (puvodni cena 890)

jinak jsem se ani nepochlubil - tiramisu bylo famozni. jedina vada na krase byla, ze cukrarske piskoty (original italske jsem nesehnal) se uplne roztekly pres noc uvnitr. tak nevim, snazil sem se je namacet opravdu velmi rychle z obou stran. tak me napadlo namacet je priste jen z jedne strany a trosku amaretta s kafem vmichat primo do te smesi z mascarpone, akorat se bojim, aby to ten alkohol "nesrazil"..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:19  17378
johnnyTo máš pravdu, nemají si kluci co vyčítat :-)

Nedávno jsem vracel slaný steak, resp omáčku na něm. Řešení bylo rychlé a bez problému.
johnny10 17.9.2010 07:14  17377
vinylno, to mas sice pravdu, ale v nekterych pasazich je zase macek dost mimo. resp. je na nem prilis videt ta zaujatost. napr. ze chybi medvedi cesnek. a co jako? je to pohlreichova restaurace, tak ho proste nenabizi. tecka. nevidim na tom nic tak hrozneho. to same s tou slanosti - proc to teda nevratil a nepockal, zda by pristi porce byla lepsi?

no a smrad ze satu - nevim, myslim, ze o tom uz vice lidi psalo, ze je to nesmysl. ale nevim, nebyl jsem tam jeste.

jinak v tomhle sporu se chovaji oba jak usmrkanci - pohlreich jako arogantni rutiner "od fochu", co si nenecha poradit od "amatera", a macek jako zapskla stara panna, ktera kdoviproc nesnasi pohlreicha

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt