Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.9.2010 21:16  17423
Shelle [17422]: zluta v konzerve? juuu, to chci :-)
shelle Shelle - Good Service 30.9.2010 21:15  17422
Ja kdyz prijdu do samosky v dobrou dobu, tak mame normalni, svestkova, masita, cherry normalni, cherry svestkova, pak jubilee, vine, Zluta bohuzel malo. Ale maji ted zluta v konzerve.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.9.2010 21:03  17421
Sirin [17420]: no ja se to ted snazim s nimi ne uplne prehanet :-) ale treba me zaujala ta zelena...
A ty masite jsem si prave koupila v Nemecku, kde je maji normalne v Kauflandu - a zase jsem Nemcum jen zavidela, co vsechno maji na vyber :-(((
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2010 21:02  17420
zblunceTo bychom se musely jedině nějak domuvit.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.9.2010 21:00  17419
Sirin [17418]: koukala jsem na to a nektera vypadaji zajimave - jen se mi nechce kupovat tri kila...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2010 20:58  17418
V Macru (minimálně v tom v Praze ve Stodůlkách) mají nějakou rajčatovou akci a zřejmě by měli mít poměrně hodně druhů.
fuckinek 30.9.2010 20:49  17417
RajčataTo zblunce: Super recept doporučuju http://www.toprecepty.cz/recept/12421-zapecena-rajcata-s-balkanem/
shelle Shelle - Good Service 30.9.2010 20:45  17416
Caprese?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.9.2010 20:44  17415
privezla jsem si z Nemecka masita rajcata - mate nekdo nejaky dobry recept?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 30.9.2010 18:19  17414
DotazUž podruhé nám zesodovkovatěl nakládanej hermelín. :-( Co můžeme dělat špatně?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2010 15:57  17413
Dělal jsem to podle trošku jiného receptu než si sem dával Ty, na litr mléka 4 vejce, 200g hladké mouky, 200g másla a 20g prášku do pečiva, a použil jsem linecké těsto jako korpus. každopádně náplň mám úplně homogení. Rozvrstvenost může mít 2 příčiny - buď klesne polohrubá mouka ke dnu - použil bych tedy hladkou, nebo moc vysoká teplota pečení, tohle vrstvení mi dělá pečený cheesecake pokud ho peču na moc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2010 08:43  17412
phannyfar je výborný, ale posledni dobou se vždycky při pečení oddělily dvě vrstvy, těstová a mléčná. Máš nějakou fintu, jak to mít homogení?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.9.2010 20:16  17411
Limetkovej cheesecake je neskutečná dobrota. Pro úspěch je opravdu třeba nešlehat, péct na malou teplotu nebo ve vodní lázni. Jinak se srazí. Na spodek to chce máslové sušenky /tuším že se pordávají pod názvem Albert/ smíchané s přeškvařeným máslem a hodně udusat skleničkou whiskovkou.

Je sezóna švestek, tak jsem vyzkoušel bretaňský far. Mimochodem, druhý den je výrazně lepší (ale dal jsem tam málo švestek).
shelle Shelle - Good Service 23.9.2010 18:59  17410
BigDejvid [17404]: Ja delalala vetsinou podle philadelphia.co.uk, ty limetkove, malinovy s bilou coko a ten traditional.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.9.2010 18:14  17409
A já jsem dala cca před hodinou vařit žebra (přihodila jsem teda ještě kus libovýho bůčku, aby to nebyly jen samý kosti) a zítra bude dokončená podle receptu Kluků v akci. Docela mě to zaujalo, tak chci vyzkoušet.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt