Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 4.10.2010 13:44  17437
táta (si) vaří pivo a moc dobrý :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2010 13:16  17436
No, tak já jsem sice všehoschopnej - i vyrábět si vlastní betonový dlaždice na příjezdovou cestu - ale dělat dneska šunku... to už asi ne.
frakira 2.10.2010 21:08  17435
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vite-jak/2736-jak-udelat-domaci-sunku

tak tady tvdi, ze to jde i v sacku ci lahvi od octa. Ja si vzdycky myslela, ze tam je nejdulezitejsi ta pruzina, tak ted uz jsem uplne vedle.. (nicmene pokud bych z nejakeho duvodu chtela varit, asi si ten sunkovar stejne koupim)
kokos kokos 2.10.2010 21:02  17434
Před mnoha lety jsme to u rodičů používali, ale to byla v obchodě šunka jen jedna a jeden den v týdnu. Momentálně to asi 15 let leží ve spíži a je to naprosto zbytečná věc. Ale pokud má někdo starý rodinný recept a nic jiného mu nechutná, tak holt jak píše frakira "jak jinak".
frakira 2.10.2010 19:57  17433
Doma jsme mivali neco takoveho a nasi to pouzivali pravidelne - minimalne jednou rocne na velikonoce. Ja nevim.. pokud chci delat doma sunku, jak jinak?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2010 19:55  17432
Doma jsme mívali něco takovýho, když jsem byla malá. Něco hliníkovýho, asi klasika:-) A šunku v tom naši dělali asi jednou.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2010 19:52  17431
Osobně si myslím, že jde o zbytečnost. Užije se po několik prvních měsíců a roky to bude doma překážet.
(Rodiče měli jeden z dávných, na objednávku vyráběných modelů.)
denise 2.10.2010 10:42  17430
Nemáte někdo zkušenosti se šunkovarem ?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.10.2010 15:18  17429
vinyl [17427]: ad makro viz to, co jsem psala Sirin... zas takovy blazen do rajcat nejsem :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2010 15:00  17428
Možná nějaký větší farmářský, na těch menších jsem na rajče skoro nenarazila. A není už na rajčata spíš později?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2010 09:46  17427
V Makru maj rajčat vždycky tři prdele druhů. Mně naposledy svým tvarem a neobvyklostí zaujalo rajče "Cuore de Boeuf", ale nestálo za to. Teď bych spíš doporučil nějaký farmářský trh.

Royal: Já ne.
ullicnik ullicnik 1.10.2010 07:55  17426
já ano
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.9.2010 23:35  17425
Viděli/slyšeli jste někde o tom, že by se ke Spaghetti carbonara podával ještě syrové vejce (žloutek) zvlášť?
shelle Shelle - Good Service 30.9.2010 21:17  17424
Zato nemame treba svestky. Jen asi pet druhy blum ci blumosvestek, ale svestky ne :(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.9.2010 21:16  17423
Shelle [17422]: zluta v konzerve? juuu, to chci :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt