Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:20  17445
No, říkal mi něco o tom, že si vyjednal něco se sládkem místního pivovaru (žije v krkonoších), tak asi ten slad o něj má. Všechno potřebný sehnal po netu.

Zvláštní je, že na celníky nebo koho se musí hlásit už při vaření pár nuzných litrů piva. Daň platit už když vaříš nad 200l !!! U vína ale až nad 2000 l !!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2010 13:10  17444
ullicnik [17443]: No tak vida - já měl za to, že bez těchto surovin se pivo vyrobit nedá.
Ale mančin odkaz leccos prozradí.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:08  17443
Royal ječmen? chmel? no to nevim, to jsem tam teda neviděl:-) Ani nevim jestli se tohle jeste k vaření piva používá (hlavně chmel, ječmen tam třeba sype...) :-). Ale ty cukry mě překvapily, tech tam měl několik a chutnají zajímavě.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:06  17442
RoyalOn všelijak experimentuje, ale i klasiký pivo má dobrý a srovnatelný s "konkurencí" ale co se dá koupit netřeba vařit. Ale teď mám doma medový a zázvorový a neni to vůbec špatný. Pak takový světlý na žízeň, slabounký. Tlačim ho aby mi uvařil nějaký mátový:-) Je to celkem věda, držet se teplot, postupů a jejich trvání. Dávat správně cukru (a správnýho, je jich taky hodne - glukoza, fruktoza, atd atd) a kvásku:-). Nejdriv sem si rikal, že mu asi hráblo, ale když mi jich pár otevřel, tak sem čuměl co de zkuchtit ve sklepě v kyblíku. A to nejsem pivař.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.10.2010 12:48  17441
Vařit si lastní pivo je teď docela v oblibě. Sehnat se dá všechno.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2010 12:45  17440
ullicnik [17439]: No a jestli je i chuťově zajímavý - proč ne?
Ale asi suroviny se budou špatně shánět, ne? Já třeba vůbec nemám pojem, kde bych koupil chmel či ječmen.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 07:14  17439
Royal Vyjde dráž než točený nebo lahvovaný, ale pro tu radost z vlastního kousku...:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2010 21:41  17438
ullicnik [17437]: To bych ještě celkem chápal...
ullicnik ullicnik 4.10.2010 13:44  17437
táta (si) vaří pivo a moc dobrý :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2010 13:16  17436
No, tak já jsem sice všehoschopnej - i vyrábět si vlastní betonový dlaždice na příjezdovou cestu - ale dělat dneska šunku... to už asi ne.
frakira 2.10.2010 21:08  17435
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vite-jak/2736-jak-udelat-domaci-sunku

tak tady tvdi, ze to jde i v sacku ci lahvi od octa. Ja si vzdycky myslela, ze tam je nejdulezitejsi ta pruzina, tak ted uz jsem uplne vedle.. (nicmene pokud bych z nejakeho duvodu chtela varit, asi si ten sunkovar stejne koupim)
kokos kokos 2.10.2010 21:02  17434
Před mnoha lety jsme to u rodičů používali, ale to byla v obchodě šunka jen jedna a jeden den v týdnu. Momentálně to asi 15 let leží ve spíži a je to naprosto zbytečná věc. Ale pokud má někdo starý rodinný recept a nic jiného mu nechutná, tak holt jak píše frakira "jak jinak".
frakira 2.10.2010 19:57  17433
Doma jsme mivali neco takoveho a nasi to pouzivali pravidelne - minimalne jednou rocne na velikonoce. Ja nevim.. pokud chci delat doma sunku, jak jinak?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2010 19:55  17432
Doma jsme mívali něco takovýho, když jsem byla malá. Něco hliníkovýho, asi klasika:-) A šunku v tom naši dělali asi jednou.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2010 19:52  17431
Osobně si myslím, že jde o zbytečnost. Užije se po několik prvních měsíců a roky to bude doma překážet.
(Rodiče měli jeden z dávných, na objednávku vyráběných modelů.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt