Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.10.2010 18:19  17450
zblunce [17449]: co je "nuz - kolebka"?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.10.2010 18:18 - Oblíbené kluby (22:56) 17449
Dostala jsem nuz - kolebku - v cem je jeho vyhoda proti normalnimu nozi?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2010 23:32  17448
No, tak se mi zdá, že zůstanu u své Plzničky a Svijanské jedenáctky. Něco mi říká, že samovýrobou piva se bavit nebudu. Nicméně je to zajímavé.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.10.2010 15:49  17447
Svého času jsme v rámci výuky pobývali v pivovaru Černá Hora, který svoji sladovnu samozřejmě měl. Ale je to mnoho mnoho let nazpět, letos jsem se chystala na exkurzi a nevyšlo to. Tak snad příští rok se dostanu a podívám se, z čeho že vyrábějí pivo teď :)

A domácí pivo jsem uř taky pila, švagr je experimentátor a nadšenec co se týká výroby jakéhokoliv pití, pivo nevyjímaje. Dalo se to pít, ale točené je točené, nemůžu si pomoct ;)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.10.2010 13:58  17446
RoyalSlad a chmel se pochopitelně používá, jen předpřipravený, ve formě sladových a chmelových extraktů. Ono z těhle prášků dneska vaří i velké pivovary, chmel v palicích asi už nepoužívají nikde, sladovnu má málokterý pivovar.

Svého času jsem dokonce zkoušel doma ječmen sám sladovat, ale bez úspěchu. A planý chmel roste všude možně, rozhlédni se po plotech okolo.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:20  17445
No, říkal mi něco o tom, že si vyjednal něco se sládkem místního pivovaru (žije v krkonoších), tak asi ten slad o něj má. Všechno potřebný sehnal po netu.

Zvláštní je, že na celníky nebo koho se musí hlásit už při vaření pár nuzných litrů piva. Daň platit už když vaříš nad 200l !!! U vína ale až nad 2000 l !!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2010 13:10  17444
ullicnik [17443]: No tak vida - já měl za to, že bez těchto surovin se pivo vyrobit nedá.
Ale mančin odkaz leccos prozradí.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:08  17443
Royal ječmen? chmel? no to nevim, to jsem tam teda neviděl:-) Ani nevim jestli se tohle jeste k vaření piva používá (hlavně chmel, ječmen tam třeba sype...) :-). Ale ty cukry mě překvapily, tech tam měl několik a chutnají zajímavě.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 13:06  17442
RoyalOn všelijak experimentuje, ale i klasiký pivo má dobrý a srovnatelný s "konkurencí" ale co se dá koupit netřeba vařit. Ale teď mám doma medový a zázvorový a neni to vůbec špatný. Pak takový světlý na žízeň, slabounký. Tlačim ho aby mi uvařil nějaký mátový:-) Je to celkem věda, držet se teplot, postupů a jejich trvání. Dávat správně cukru (a správnýho, je jich taky hodne - glukoza, fruktoza, atd atd) a kvásku:-). Nejdriv sem si rikal, že mu asi hráblo, ale když mi jich pár otevřel, tak sem čuměl co de zkuchtit ve sklepě v kyblíku. A to nejsem pivař.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.10.2010 12:48  17441
Vařit si lastní pivo je teď docela v oblibě. Sehnat se dá všechno.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2010 12:45  17440
ullicnik [17439]: No a jestli je i chuťově zajímavý - proč ne?
Ale asi suroviny se budou špatně shánět, ne? Já třeba vůbec nemám pojem, kde bych koupil chmel či ječmen.
ullicnik ullicnik 5.10.2010 07:14  17439
Royal Vyjde dráž než točený nebo lahvovaný, ale pro tu radost z vlastního kousku...:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2010 21:41  17438
ullicnik [17437]: To bych ještě celkem chápal...
ullicnik ullicnik 4.10.2010 13:44  17437
táta (si) vaří pivo a moc dobrý :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2010 13:16  17436
No, tak já jsem sice všehoschopnej - i vyrábět si vlastní betonový dlaždice na příjezdovou cestu - ale dělat dneska šunku... to už asi ne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt