Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.10.2010 22:59  17501
zblunce [17500]: rum až nahoru do skleniček a lžíce je málo, to je fakt, dávala jsem víc. Mělas dost rybízu? Musí ho být aspoň půlka a pak tam patří ještě citronová šťáva. A cukru může kdyžtak příště trochu ubrat ale funguje jako konzervant. A pak to ředíš v hrnklu vodou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.10.2010 22:48  17500
tak jsem dělala pečený čaj podle Vandina receptu (do hezkých skleniček, že to použiju jako dárek) - a není to špatné - jen mi to přijde strašně sladké a nebyl v tom moc cítit ten rum :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.10.2010 22:13  17499
Kuchyňská deska z liberecké žuly:

phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.10.2010 22:07  17498
Mě tu desku dělali na zakázku, přesně na míru, leštěnou, sražené hrany, atd. Ale je to jen "obyčejná" liberecká žula kterou si těžej sami, pokud chceš něco z Indie či jižní Ameriky, dost možná se na takovou cenu dostaneš. (mě se navíc liberecká žula líbí, chtěl jsem z ní mít i pomník tátovy na hrob - kameník si ťukal na čelo že z liberecký se dělaj schody a obrubníky a překecal mámu na něco exotického).
kokos kokos 14.10.2010 18:38  17497
vinyl [17496]: Deska široká 60 cm a dlouhá 160 cm stojí cca 3 000. Ty tvrdíš že to samé stojí za bm 10 000? Tady je něco špatně. Chápu, že u rohové desky bude něco stát ten roh, ale ten rozdíl nemůže být tak veliký. Jestli oni tě jen neoškubali.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.10.2010 17:16  17496
phannyNo koupit si desku 60-160 je něco jiného, než si nechat udělat pracovní desku. Většinou si berou tak 10k za běžný metr.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.10.2010 23:03  17495
Anka [17487]: Mají barevné gumové okraje, takže se na lince ani nehnou a ještě pěkně vypadají. To moje je taky takové.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.10.2010 23:03  17494
Wronski [17481]: Tak já si toho jsem vědom a snažím se prkýnka moc neukrajovat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2010 19:16  17493
Tenhle stůl stál něco do 3 tisíc (teda ta deska). Je to liberecká žula z libereckého lomu, www.ligranit.cz
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2010 19:13  17492
Právě že vůbec. m2 stojí baj voko 1500. A to je deska cca 60x160cm.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.10.2010 18:28  17491
Výborná je třeba na vyprázdnění peněženky :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2010 14:57  17490
Na válení cukroví je nejlepší žulová deska (ona je teda nejlepší na úplně všechno krom krájení - v tom případě tupí nože).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.10.2010 10:41 - Oblíbené kluby (11:09) 17489
Jo, nakonec čas od času jo. Mám ho na nádraží, kde čekám na vlak, tak u nosu, že prostě občas neodolám.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.10.2010 10:30  17488
Anka [17487]: ty a Tchibo? :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.10.2010 10:03 - Oblíbené kluby (11:09) 17487
Také preferuji plastová prkénka, protože tak, jako někomu vadí škrábání nehtů po tabuli, já nesnáším krájení na dřevěném prkénku. A druhak se plastová lépe udržují. Teď jsem si koupila sadu plastových prkýnek od Tchiba. Mají barevné gumové okraje, takže se na lince ani nehnou a ještě pěkně vypadají.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt