Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.10.2010 16:55  17522
manka [17520]: tak stačí: nemusím vážit, měřit atd. Speciálně do toho perníku snad jenom rozklepneš vajíčko a dáš pár lžic oleje... Já peču samozřejmě i normálně, ale když potřebuju něco udělat hodně rychle, tohle je dobrá možnost.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.10.2010 15:52  17521
:-) což mi připomíná "palančinky v prášku Vitana": přídáte jen vejce, mléko a cukr :).
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.10.2010 12:41  17520
JelenaJá ti nevím. Při čtení ingrediencí, které se do rěch směsí mají před pečením přidávat, mi vždycky přijde, že v té krabce je jen mouka s kypřícím práškem a příp. kořením do perníku.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.10.2010 11:44  17519
triss [17516]: Tu směs koupila máma, přijela jsem utahaná z chalupy, chtěla jsem něco dobrýho na neděli a sušenky jsme tu neměli - no tak co, přece to nenechám červům :) Normální domácí jsem už samozřejmě dělala taky (ze želatiny ne - philadelphii, vajíčka, smetanu, puding, pokud si to dobře pamatuju). A tenhle je nakonec fakt dobrej - já mám vůbec Oetkera ráda. Pokud něco peču z prášku, tak převážně od něj (krtkův dort, větrníky, muffiny, perník...)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 18.10.2010 10:39  17518
to mi vybavilo: Pane Lorenz, uvezu to? :-) :-)
jak se pece repa? (mysleno vazne) dik
shelle Shelle - Good Service 18.10.2010 10:10  17517
Kdyz jsem ve stredu upekla repu a od te doby je v lednici, bude dnes jeste dobra?
triss triss 18.10.2010 07:47  17516
Jelena [17514]: zrovna ty děláš takovouhle chemku, na korpus roztlučeš šušenky, prokapeš máslem, na hmotu rozmícháš želatinu s ochuceným tvarohem, času to zabere stejně a je to levnější
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2010 07:04  17515
kokosZajdi do kuchyňského studia a zeptej se na žulovou desku, 10k stojí i deska z umělý hmoty (corianu). Já tedy nemám (nebudu mít) ani jedno. Žulovou také z dúvodu, že 3,6 metru nejde v jednom kuse.

Ve sudiu asi nejčastěji najdeš Granit Holec, ty jsou nejdražší, když ti to udělá místní kameník, vyjde to líp. Ale jak říkám, žula mě nazajímá, znám jen tuhle rámcovou cenu, která se najčastěji udává.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.10.2010 21:21  17514
Mimochodem k cheescaku - teď jsem z nedostatku času a nápadů dělala ten Oetkerovskej z prášku (přidá se máslo do těsta a tvaroh a vejce do náplně) a doma se setkal s jednoznačným úspěchem :)
misulina misulina 17.10.2010 13:55  17513
frakiraJá mám tu plastovou a ta je myslím větší..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.10.2010 10:43  17512
Tvrdou ricottu dával do Pasta ala norma.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.10.2010 08:17  17511
shelle: no to samozřejmě není,ale píšu kam se dá ricotta použít. Ital z ní dělal cheesecake.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.10.2010 19:02  17510
a z normálního červenýho tvarohu je lepší než rikoty :)
shelle Shelle - Good Service 16.10.2010 16:39  17509
Tak cheesecake neni zrovna italsky pokrm.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.10.2010 08:06  17508
ale tak třeba na cheesecake dobrý.Myslim,že ital to z ricotti delal.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt