Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 26.10.2010 00:29  17559
S dyni maslovou delam toto:

Na kousky s cervenou cibuli, par strouzky cesneku a dvema snitkami rozmarynu zastriknout olivolejem a dat upect tak dvacet minut na 180. Mezitim uvarit gnocci. Na ty pak smes dat a promichat s plisnovym syrem. S testovinami to je take dobre, ale s gnocci lepsi. A daji se pridat i bataty.
shelle Shelle - Good Service 26.10.2010 00:27  17558
Ja si dnes koupila dyni vykrajovaci, to bude ve stredu sranda.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.10.2010 22:07  17557
Iriska [17556]: kus do polívky (podle kluků v akci nebo itala v kuchyni - obě vyzkoušené a obě dobré), kus upéct v troubě s trochou koření, a něco dalšího vymýšlet budu, tak dám vědět, jak se to povede :)
iriska 25.10.2010 21:58  17556
17552Jeleno, když něco vymyslíš, zveřejni. My se zatím koukáme na naši obří dýni z okna a nevíme co s ní. Potřebovala bych recept na zpracování asi tak 3/4 metrové dýně :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2010 21:00  17555
A příští týden bude vařit krupicovou kaši. LOL.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.10.2010 20:57  17554
Ten prívarok je humus, ale perkelt vypadal chutně a v Maďarsku mi teda mimořádně chutnalo...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2010 20:54  17553
Právě jsem shlédnul posledního Itala s maďarskou kuchyní.
Maximálně nechutné. Hrachový prívarok included.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.10.2010 16:15  17552
Snažím se vymyslet nějaký zajímavý recepty s dýní a pořádným kusem masa, ale musí to být měkké, jinak mne máti požene. Představovala bych si něco jako pečený maso, který se peče zároveň s dýní na kusy, takže se dýně spojí se šťávou z toho masa, případně něco a la guláš - cibulka, maso na kusy, podusit, přidat dýni + nějaké koření, případně protlak. Nemáte nějaký vyzkoušený recepty na tenhle způsob? Na netu je spousta "pumpkin stew" a jiných věcí, ale nic mi nepadlo tak úplně do oka a vyzkoušeného nic nemám. V nouzi si asi něco prostě vymyslím :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2010 15:01  17551
Dort hrk-hrkJá to znám se ztužovačem šlehačky a jedním malým mandarinkovým koompotem (i se šťávou) :-).
cova 22.10.2010 11:41  17550
Dort hrk-hrk...už chybí jen malý krůček k amarounům. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:31  17549
Nejrychlejší dort - hrk, hrkPuding bez vaření, šlehačku a dva malé kompoty (nebo jeden větší) dáme do misky s víčkem (šťávy z kompotu jen trošku), zaklepeme a vylejeme na kupovaný korpus. Podávat můžeme za malou chvilku, prakticky hned.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:29  17548
ProsbaMáte někdo recept na fakt dobrý moravský koláčky? Ty velikosti vdolku, plněný tvarohem, cukrovaný a máznutý povidlem?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.10.2010 11:55  17547
ad IvetaMožná měla Iveta protekci spíš v tom, že tam chtěli nějakou koukatelnou ženskou. Oni se i ti chlapi přece jen o něco jinak snaží a chovají, než když jsou jen mezi sebou, gender negender. A pokud to přinese nějakou tu šťouchanici kolem jejich vlastní ješitnosti, pak jen líp a rejža i diváci mohou být spokojeni.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.10.2010 08:08  17546
od A do Z
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.10.2010 08:06  17545
kvitkoAsi tak.
Iveta tam asi trochu protekce má, ale na druhou stranu, co se vaření týče, není to imho takový průser, aby byl důvod ji už dávno vyhodit.

Já ani od tohoto pořadu nějak nepožaduji, abych tam viděla vaření od A-Z a něco se naučila. Od toho tu jsou pořady typu Ital. Zajímá mě spíš myšlení těch "kuchařů", které se např. krásně projevilo, když vařili na dětském táboře. Většina z nich se tváří jako mistr světa amoleta a pak vymyslí kuřecí plátek se šunkou a sýrem, s čímž by prohráli snad i v Prostřeno. Zajímavý je pro mě pohled do profesionální kuchyně. Ne to, jak se tam vaří, ale to, jak se to tam organizuje. Stále mi připadá jednodušší "organizovat" válku než zajistit, aby se to z těch lístečků všechno vyčetlo, rozdělilo mezi personál, ve správný čas uvařilo a odneslo na správný stůl.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt