Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
iriska 26.10.2010 21:15  17562
nojo, ale každý recept je tak na "trošku" dýně, ale tu naši já snad ani neuzvednu. Ale teď o víkendu se chystám to aspoň zkusit :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 26.10.2010 10:46  17561
http://hobby.idnes.cz/z-dynove-duziny-si-pripravte-maslo-ale-i-cerstva-dyne-vydrzi-uskladnena-az-rok-1ys-/hobby-zahrada.asp?c=A101022_111832_hobby-zahrada_mce
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.10.2010 06:43  17560
Dýni jsem koupila zavařenou v Lidlu. Ale hodlám ji šoupnout do perníku nebo něco takovýho:-)))
shelle Shelle - Good Service 26.10.2010 00:29  17559
S dyni maslovou delam toto:

Na kousky s cervenou cibuli, par strouzky cesneku a dvema snitkami rozmarynu zastriknout olivolejem a dat upect tak dvacet minut na 180. Mezitim uvarit gnocci. Na ty pak smes dat a promichat s plisnovym syrem. S testovinami to je take dobre, ale s gnocci lepsi. A daji se pridat i bataty.
shelle Shelle - Good Service 26.10.2010 00:27  17558
Ja si dnes koupila dyni vykrajovaci, to bude ve stredu sranda.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.10.2010 22:07  17557
Iriska [17556]: kus do polívky (podle kluků v akci nebo itala v kuchyni - obě vyzkoušené a obě dobré), kus upéct v troubě s trochou koření, a něco dalšího vymýšlet budu, tak dám vědět, jak se to povede :)
iriska 25.10.2010 21:58  17556
17552Jeleno, když něco vymyslíš, zveřejni. My se zatím koukáme na naši obří dýni z okna a nevíme co s ní. Potřebovala bych recept na zpracování asi tak 3/4 metrové dýně :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2010 21:00  17555
A příští týden bude vařit krupicovou kaši. LOL.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.10.2010 20:57  17554
Ten prívarok je humus, ale perkelt vypadal chutně a v Maďarsku mi teda mimořádně chutnalo...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2010 20:54  17553
Právě jsem shlédnul posledního Itala s maďarskou kuchyní.
Maximálně nechutné. Hrachový prívarok included.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.10.2010 16:15  17552
Snažím se vymyslet nějaký zajímavý recepty s dýní a pořádným kusem masa, ale musí to být měkké, jinak mne máti požene. Představovala bych si něco jako pečený maso, který se peče zároveň s dýní na kusy, takže se dýně spojí se šťávou z toho masa, případně něco a la guláš - cibulka, maso na kusy, podusit, přidat dýni + nějaké koření, případně protlak. Nemáte nějaký vyzkoušený recepty na tenhle způsob? Na netu je spousta "pumpkin stew" a jiných věcí, ale nic mi nepadlo tak úplně do oka a vyzkoušeného nic nemám. V nouzi si asi něco prostě vymyslím :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2010 15:01  17551
Dort hrk-hrkJá to znám se ztužovačem šlehačky a jedním malým mandarinkovým koompotem (i se šťávou) :-).
cova 22.10.2010 11:41  17550
Dort hrk-hrk...už chybí jen malý krůček k amarounům. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:31  17549
Nejrychlejší dort - hrk, hrkPuding bez vaření, šlehačku a dva malé kompoty (nebo jeden větší) dáme do misky s víčkem (šťávy z kompotu jen trošku), zaklepeme a vylejeme na kupovaný korpus. Podávat můžeme za malou chvilku, prakticky hned.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:29  17548
ProsbaMáte někdo recept na fakt dobrý moravský koláčky? Ty velikosti vdolku, plněný tvarohem, cukrovaný a máznutý povidlem?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt