Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 27.10.2010 18:53  17576
potřebuju poradit s množstvím surovin na bramborový salát pro 40 lidí...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.10.2010 18:09  17575
vinyl [17574]: Hezky jsi to shrnul. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.10.2010 08:29  17574
z divočiny je dobré všechno :-)
ullicnik ullicnik 27.10.2010 08:22  17573
jj, gulášek z divočáka je moc dobrej
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.10.2010 08:14  17572
nulaTo je fajn takhle dostat dobré masíčko, minulý týden jsme takhle zpracovávali srnku. Kýta opéct a na 20-30 minut do touby, svíčková jako minutka, plec a další na guláš a obdobné záležitosti nebo paštiku. Z kostí udělat vývar, maso obrat buď do vývaru nebo s ním naplnit ravioly.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.10.2010 07:17  17571
diviak - divočákVčera som do neskorého večera spracovávala polovicu diviaka, čo mi priviezol kamarát, cca 40kg živej váhy. Mám teraz plný mrazák diviačieho mäsa. Večer som ešte vytápala prerastenú slaninu a mám výbornú masť a oškvarky. Privítala by som dajaké osvedčené recepty. :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.10.2010 01:05  17570
Jelena [17569]: Ještě polívka, ovar, pečeně a řízky jsou z dýně moc dobré. Jen se mi to všechno na tu fotku nevešlo.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 26.10.2010 23:20  17569
Anka [17565]: Já to taky nepěstuji, ale kupuji. Mně moc chutná, jenom ji dělám furt na ty samý způsoby, protože jich moc neznám, tak se pídím po dalších možnostech :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.10.2010 23:16  17568
Některé výrobky z dýně.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.10.2010 23:02  17567
Anka [17565]: Náhodou, dýně je výborná. Sice příprava je trošku zdlouhavá ale výsledek stojí za to a je léty osvědčený. Jediné, co je k tomu potřeba je chlívek a v něm svině. Přeměna dýně na vepřové je pak už hračka.
shelle Shelle - Good Service 26.10.2010 22:22  17566
Anka [17565]: Ja to nepestuji, ja to kupuji :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.10.2010 21:39  17565
dýněProč to všichni pěstujete, když pak máte problém zbavit se toho? Mi skoro u všech přijde, že to vaří a jedí jen proto, že jim nic jiného nezbývá.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.10.2010 21:18 - Oblíbené kluby (14:00) 17563
Na nožeta kuchařská štafeta byla docela zajímavá :-)
iriska 26.10.2010 21:15  17562
nojo, ale každý recept je tak na "trošku" dýně, ale tu naši já snad ani neuzvednu. Ale teď o víkendu se chystám to aspoň zkusit :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 26.10.2010 10:46  17561
http://hobby.idnes.cz/z-dynove-duziny-si-pripravte-maslo-ale-i-cerstva-dyne-vydrzi-uskladnena-az-rok-1ys-/hobby-zahrada.asp?c=A101022_111832_hobby-zahrada_mce

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt