Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.10.2010 07:48  17598
nulaVývar mrazím v pytlících po 250ml
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.10.2010 18:31  17597
scalexJo, to bych musela vědět, kolik jsem do toho vrazila, šlo to od oka. A seknout se u čtyř nebo čtyřiceti je rozdíl:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.10.2010 22:04  17596
(Jeste ze to Anka napsala driv.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.10.2010 22:04  17595
Mě loupání brambor taky baví. Znamená to, že jsem dítě?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.10.2010 21:56  17593
Na loupání brambor doporučuju pořídit si nějaké děti. Jako dítě mě to vždycky bavilo a Filipa to baví taky :) Pravda, sice se tento loupač po sečtení všech vedlejších nákladů trochu prodraží, ale dá se to používat i na jiné práce v domácnosti ;)
scalex Scalex 27.10.2010 21:55  17592
kvitko [17577]: no tak napiš gvi, kolik surovin jsi měla pro čtyři lidi a pak už to stačí jen vynásobit deseti.
shelle Shelle - Good Service 27.10.2010 21:37  17591
Take mi jdou rychleji syrove. I kdyz ted delam jako prilohu porad na pare ve slupce a to si loupe na taliri kazdy sam. Tak u tech svou tri kousku to neva, ale loupat na salat je opruz.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.10.2010 20:55  17590
diviaktak zatia¾ som to naporcovala do mrazáku, z prerastenej slaniny som vytopila masť a oškvarky som pomlela s cibu¾ou a cesnakom, spolu so so¾ou a divočinovou zmesou korenia som to ešte chví¾ku popražila v roztopenej masti a pridala som trocha plnotučnej a trocha dijonskej horčice. Naplnila som do pohárikov a je z toho skvelá diviačia oškvarková pomazánka. Z kostí a odrezkov som s koreňovou zeleninou, korením, cibu¾ou a pórom uvarila silný vývar, časť som zmrazila v plastovej f¾aši na guláš a časť som zmrazila v nádobe na ¾ad na kocky a tie som presypala do sáčku, budem ich používať do šťavy pod mäso. V nede¾u bude niečo z toho mäsa na obed, len ešte neviem, čo. :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 27.10.2010 20:05  17589
taky pomaleji loupu než škrábu
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.10.2010 19:54  17588
gvi [17587]: V tom případě jsem asi rychloškrabka :) Nejrychlejší příloha je chleba a rohlik.
gvi 27.10.2010 19:51  17587
Ankajá mám zkušenost, že rychlejc...;-) Ale bramborovej salát vyhrál jako nejpoužitelnější příloha už proto, že se dá udělat den předem, tudížt nebude překážet v kuchyni, v níž se obvykle pro tolik lidí nevaří, při smažení řízků či filetů...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.10.2010 19:46  17586
gvi [17585]: Nj, ale pak je musíš oloupat :) A to jde pomaleji než syrové.
gvi 27.10.2010 19:43  17585
klupise vařej ve slupce, ne?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 27.10.2010 19:18  17584
nechtěla bych loupat brambory na salát pro 40 lidí
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.10.2010 19:17  17583
kokos [17582]: Ale zas po ní nic nezbyde.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt