Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2010 10:08  17695
Ještě jsem to neviděla, ale z ukázek jsem pochopila, že si nemyslí, že by vařila něco extra. Prostě se rozhodla, že si s těmi rádobykuchaři vytře zadek.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.11.2010 10:01  17694
Včera jsem zahlíd kousek prostřeno a myslel jsem, že mě jebne. Ženská řekla, že bude vařit guláš dvou barev s knedlíkem. OK. Pak střih a na lince asi deset konzerv, zabodla nůž, všechny otevřela, nasypala do hrnce a měla guláš. Fakt nářez!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.11.2010 20:57  17693
Já třeba do šťouchaček dávám jen máslo a do kaše i mléko. Kaše je buď vyšlehaná do hladka nebo jsou v ní sice kousíčky, ale zdaleka nepřevládají. Šťouchačky jsou fakt jen rozšťouchané a ideální je do nich osmažit cibulku a slaninku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.11.2010 18:52  17692
zblunce [17691]: bramborovou kaši rozmačkáš co to jde a metlou "vyšleháš". Tyhle brambory rozmačkáš umírněně a lehce promícháš, aby se to všechno spojilo s cibulkou :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.11.2010 17:32  17691
Anka [17669]: jaký je rozdíl mezi těmi šťouchanými brambory podle jejího receptu a bramborovou kaší?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2010 23:08  17690
Já jsem s ním spokojenej, má hodně silné dno, pokud se nechá řádně rozpálit, tak to funguje bezvadně (mám teda plyn a 3,3 kW hořák).
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2010 22:19  17689
Phanny: Ad wok - dneska jsem na ty Tefaly koukala, neměli sice řadu Jamie Olivier, ale víc dalších, ale přijde mi, že proti tomu co bych čekala má hodně široké dno. Přijde mi, že ten Ikeácký, který máme teď má užší dno a vyšší a šíkmější strany..Mám trochu strach aby ten wok skutečně fungoval tak jak má...
alchymista 23.11.2010 01:45  17688
ullicnik [17686]: no to potěš :)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.11.2010 23:17  17687
vinyl [17662]: Zkusím příště, díky za tip.
makovec [17664]: Někdy si to zkus. Je to vopruz.
ullicnik ullicnik 22.11.2010 14:09  17686
a chudák uklízečka :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.11.2010 13:20  17685
A nakonec listecek maty na lepsi traveni...
marco Marco 22.11.2010 13:12  17684
noste mi to vodzhora dolů, jen ty plíčky vynechte
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.11.2010 12:58  17683
mrcosjo, to by mohlo být ono, maličko jsem to modifikoval, ale toho humra si pamatuju. :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2010 12:34  17682
Něco takovýho bylo v Simpsnech.
"Dáme si nejlepší jídlo nadívané druhým nejlepším jídlem"
"Takže humra plněného chipsy"
:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.11.2010 08:53  17681
To mi připomělo jednu hlášku, kterou nevím odkud byla ani jestli ji budu reprodukovat přesně.

Dám si to nejdržší, co máte plněné druhým nejdražším.
Ano, pane. Takže to máme svíčková wellington plněná humrem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt