Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 7.12.2010 19:33  17765


Tak tyhle "baiser" si asi zitra koupim, pokud dojdu do Laduree v Harrods. Ale jeste mam v merku Mont Blanc s kastanovym pyre. Nemluve o jinych nezbytnostech, na ktere mam chut.
shelle Shelle - Good Service 5.12.2010 18:13  17764
Prosim vas, bezte to nekdo zjistit.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.12.2010 18:13  17763
A s formama tu neprudte, ja nemam ani blbou obycejnou babovkovou :(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.12.2010 18:12  17762
Ja si z Deti z Bullerbynu pamatuju jahody na slamkach, ale beze ne :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 5.12.2010 18:08  17761
já si koupila ty silikonové košíčky na muffiny... tak je můžu udělat i v remosce.o)
shelle Shelle - Good Service 5.12.2010 17:43  17760
phanny [17758]: Podle me jo. Bohuzel ji tu nemam, tak nemuzu overit. ALe pili k tomu limcu vzdy u nekoho.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.12.2010 17:39  17759
WTF, tak já začnu dělat ořechový pusinky a vyleze mi z toho baiser?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2010 17:36  17758
V knížce? TO s vubec nevybavuju, pamatuju si jen lov raků a pečení oplatek. Četl jsem to asi 20x :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2010 17:33  17757
Protože je krásná :) (a bábovka z ní vypadne taky uplně sama). Navíc o doby, kdy máme CARLEX se nepřilepí nic nikam :). Silikony používám na plechy - pro pečení plátů a tak, ale na rozdíl od litiny to není věčné.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.12.2010 17:33  17756
Žvejkačka uprostřed je to nejlepší! :)
shelle Shelle - Good Service 5.12.2010 17:32  17755
phanny [17754]: Ja teda tu zvykacku tam trosku rad :)

A priznam se, ze obcas si line koupim meringue hnizda a snim jen tak, aniz bych je nejak plnila.

BTW "beze" (alias baiser) jedli v Detech z Bullerbynu, ja to tehdy vubec neznala a netusila, co to je, ale hrozne to chtela :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2010 17:29  17754
Pusinkyto je bezé, francouzsky succés/progrés. Doporučím je správnou technologii, když jsou bílky ušlehaný asi na 80% přidat lžíci cukru krupice a šlehat do rozpuštění - uplně do tuha. Cukr moučku a ořechy nejlépe prosít dohromady a přidat lžíci hladké mouky. Žvejkačku uprostřed já nerad, chce to dýl píct :).
shelle Shelle - Good Service 5.12.2010 17:28  17753
phanny [17751]: Proc?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.12.2010 17:25  17752
Frakira: Cos mi to provedla? Teď chci aspoň 4. Jen na ně nemám prachy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2010 17:25  17751
Jsem staromilec, v práci používám silikony, ale doma mám litinu

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt