Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:52  17812
anka: A ze neni vinna klobasa uzena ji dela lepsi? Pro me je to namletý podezřelý zdobený nějakym krabicovym sklepmistrem. Do Boha.
Smazenyho kapra nebo jinak upravenýho bych se nedotknul ani hygienickou tyčí, když už si o tom začala.

Me jen zajimal nejakej napad zajimavyho jidla co by slo k br. salatu. a ne se handrkovat o (neuzeny) klobase.

Vinyl: tak to tam zaběhnu a poreferuju, ale počkám až opadnou ty davy vánoční.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 12:38  17811
ullicnikNa Štefánikově jsem nebyl, pak dej vědět. Např jejich Tyrolská je úžasná, jen maso a koření, žádný pojivo a podobně. Teď o víkendu jsme měli další, kterou pouze pro ně speciálně udí nějakej dodavatel. Přihodil mi ještě jednu z hovězího masa, která byla tak výživná, že jsem ji sotva dokázal ukousnout. Prostě zkus a uvidíš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 12:33  17810
ullicnik [17808]: Proboha, zjisti si, co je to vinná (bílá) klobása. To nemá s uzeninou nic společného. Btw, smažený kapr je jedno z nejpodřadnějších jídel.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:22  17809
Dekuji ale za typ. Spíše mi vyhovuje jejich prodejna ve Štefanikový (místně), ta je taky hodná doporučení?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:21  17808
Ja nemam vubec nic proti uzeninam, salamum, natož syrum. Vim ze na tom a v tom (pokud se kupuje kvalitni zbozi) neni nic spatnyho (naopak). Ale trojkombinace parek/buřt/klobasa ve me vyvolava pupinky. A pochybuju ze tohle zboži lze nekde koupit kvalitni a chutný, pokud to nedělá dobrý známý řezník.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 12:05  17807
ullicnik 17802Vinná klobása samozřejmě nic moc, ale doporučuji navštívít uzenářství Sváček na Budějárně. http://www.lahudkarstvisvacek.cz/masne-vyrobky Díky luxusním uzeninám nepochybuji, že si svůj názor opravíš. A kdyby ne, mají taky vynikající sýry a vína.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.12.2010 12:00  17806
Vinné klobásy se dělávaly u našich doma pozdě večer, dávali jsme si je před odchodem na půlnoční. Teď je míváme k obědu 26.12.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 11:59  17805
To vino (co do toho vubec lejou?) je dela lepsima?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.12.2010 11:58  17804
17795Tradiční jídlo máme už na Štědrý den k obědu - rybí polévku a houbového kubu (s kroupami).
K večeři potom hrachovou polévku, smaženého kapra (+kuřecí řízky) a bramborový salát, jak zákusek štrúdl.

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2010 11:43  17803
Ale to jsou vinne klobasky, ty hloupy!
ullicnik ullicnik 21.12.2010 11:40  17802
Tigo: no, my jsme klobasy a podobny veci nikdy nejedli a zil jsem celej zivot v tom, ze to je takovy podradnejsi jidlo /buřty, parky klobasy/ a když jsem se dozvedel ze si to nekdo da na stedrej den...

Nic proti nemam, je to jen osobni pocit z tohodle jidla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 10:45  17801
RoyalS nádivkou nemám zkušenost, ale ted jsem viděl recept, kam se dávají lišky, takže tu udělám. Výpek asi stačí. Knedlíky dělám jen houskové: máslo utřít se žlouky, smíchat s usušenou houskou, bagetou, rohlíkem, přidat sníh, sůl pepř, muškátový ořech, můžeš i zesklovatěnou cibulku nebo petržel, lépe listovou. Zabalit do folie a na páře dělat 20 min. Míry nic moc, dělám to od oka, když se mi to zdá moc řídký přidám mouku.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 10:43  17800
ullicnik [17797]: Proc vysmal? V dost rodinach je to tradicni jidlo.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2010 10:17  17799
My dáváme vinné klobásky (s brsalátem).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 10:14  17798
ullicnik [17795]: Vždy to stejné a neumím si představit cokoliv jiného (ač kapra nemusím):

- rybí polévka
- smažený kapr, bílá klobása a bramborový salát

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt