Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:31  17820
Tigo: řízky mám moc rád, ty bych si klidně dal, ale říkali jsme si, že kouknem po něčem zajímavějším. Pangas mě nikdy neuchvátil, ty bych radší štiku, candáta, úhoře, krokodýla nebo toho zmiňovanýho pstruha, což byl můj favorit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 13:30  17819
ullicnik [17816]: Já nejsem uražená, mně je upřímně fuk, co kdo jí :) Jen jsem chtěla, abys měl jasno, o čem je řeč.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:28  17818
vinyl: zda se žes na to (snad) kápnul - roastbeef by mohl projí. Dobrej nápad, díky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 13:27  17817
Ale to o tech rizcich a Pangasovi jsi cetl, zejo?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:24  17816
kokos: řeč jak rozprávka...ne, ale to co se mele je děla horsima. Me je uplně jedno kdo co jí, já to nejim. Překvapuje mě jak je tu každej takovej uraženej se svejma vinnejma klobaskama, ktery jsem tu tak nestydatě napadl.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 13:18  17815
vinyl [17814]: No ale fuj, klobásu!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 13:13  17814
ullicnik k salátu si dokážu dobře představit třeba roastbeef, případně pečený vepřový, nejlíp nějaký libovější bůček, někde dělaj selečí bok, že ho zavinou a převýážou provázkem, taky fajn, i když obojí tučnější. Libová je kýta, ta se vylepší, když jí propíchneš nožem, strčíš dovnitř klobásu, dáš upéct, pak v lednici vystydnout a nakrájíš na plátky, s tou klobásou to vypadá efektně.
kokos kokos 21.12.2010 13:04  17813
ullicnik [17812]: Jen tak pro zajímavost - to že se maso namele, ho dle tebe dělá horší?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:52  17812
anka: A ze neni vinna klobasa uzena ji dela lepsi? Pro me je to namletý podezřelý zdobený nějakym krabicovym sklepmistrem. Do Boha.
Smazenyho kapra nebo jinak upravenýho bych se nedotknul ani hygienickou tyčí, když už si o tom začala.

Me jen zajimal nejakej napad zajimavyho jidla co by slo k br. salatu. a ne se handrkovat o (neuzeny) klobase.

Vinyl: tak to tam zaběhnu a poreferuju, ale počkám až opadnou ty davy vánoční.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 12:38  17811
ullicnikNa Štefánikově jsem nebyl, pak dej vědět. Např jejich Tyrolská je úžasná, jen maso a koření, žádný pojivo a podobně. Teď o víkendu jsme měli další, kterou pouze pro ně speciálně udí nějakej dodavatel. Přihodil mi ještě jednu z hovězího masa, která byla tak výživná, že jsem ji sotva dokázal ukousnout. Prostě zkus a uvidíš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 12:33  17810
ullicnik [17808]: Proboha, zjisti si, co je to vinná (bílá) klobása. To nemá s uzeninou nic společného. Btw, smažený kapr je jedno z nejpodřadnějších jídel.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:22  17809
Dekuji ale za typ. Spíše mi vyhovuje jejich prodejna ve Štefanikový (místně), ta je taky hodná doporučení?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:21  17808
Ja nemam vubec nic proti uzeninam, salamum, natož syrum. Vim ze na tom a v tom (pokud se kupuje kvalitni zbozi) neni nic spatnyho (naopak). Ale trojkombinace parek/buřt/klobasa ve me vyvolava pupinky. A pochybuju ze tohle zboži lze nekde koupit kvalitni a chutný, pokud to nedělá dobrý známý řezník.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 12:05  17807
ullicnik 17802Vinná klobása samozřejmě nic moc, ale doporučuji navštívít uzenářství Sváček na Budějárně. http://www.lahudkarstvisvacek.cz/masne-vyrobky Díky luxusním uzeninám nepochybuji, že si svůj názor opravíš. A kdyby ne, mají taky vynikající sýry a vína.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.12.2010 12:00  17806
Vinné klobásy se dělávaly u našich doma pozdě večer, dávali jsme si je před odchodem na půlnoční. Teď je míváme k obědu 26.12.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt