Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 21.12.2010 13:49  17828
Sakriš, navnadili jste mě, jdu si dneska koupit aspoň kilo vinné klobásy. Půlku umotám a zbytek vymačkám a použiju jako plňku do druhé věci, která mě tu navnadila - do kachny. I když náš řezník teď má čerstvé bažanty, tak možná tím vycpu bažanta...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 13:45  17827
Jak rikala nase babicka - staci vlidne slovo a vse je vyreseno :-D
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:42  17826
Tigo: nejlepsi rada :-))
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:40  17825
kokos: však já jsem s radami veli spokojen a klobasova debata mi spis naladu zvedla.

Nicméně proč bych neodsuzoval něco co nejim + když něco nejím, tak to dobré není a ani nevěřim tomu že je. Samozřejmě mluvím JEN za sebe a do jiných chuťových buňěk mi nic neni. To třeba platí i pro olivy. Mrzí mě to, sem tam zkusím zda se to nezměnilo, ale stále je to hnusný jídlo. A rád bych věřil že je, ale není. Snad bude.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 13:39  17824
Tak si k tomu dej neco, co vis, ze zeres, a nevotravuj tady :-D
cova 21.12.2010 13:37  17823
ulicnikBuď naprosto v klidu, já bych svým trávícím traktem vinné klobásy také nenechal projít - jednak mi to moc nechutná, na štědrovečerní stůl se mi to nezdá zrovna moc echt a taky to u nás na Moravě (tedy aspoň v regionu, kde žiju) to nemá sebemenší tradici. Ale ber to jako názor od člověka, který nesnáší kapra a bramborový salát jednou ročně je pro něj až až...
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:35  17822
Anka: vsak jo:-)
kokos kokos 21.12.2010 13:33  17821
ullicnik [17816]: To ty odsuzuješ něco jen proto, že to nejíš. Tak se nediv. Mimochodem já taky nejím vinné klobásy, ale věřím tomu, že je to dobré, dokonce někde je to bráno jako lahůdka a bylo mi některými lidmi doloženo, že je to české tradiční jídlo. Takže proto, ti to tady doporučují.
A jinak si dostal dost rad, které by tě měly uspokojit.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:31  17820
Tigo: řízky mám moc rád, ty bych si klidně dal, ale říkali jsme si, že kouknem po něčem zajímavějším. Pangas mě nikdy neuchvátil, ty bych radší štiku, candáta, úhoře, krokodýla nebo toho zmiňovanýho pstruha, což byl můj favorit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 13:30  17819
ullicnik [17816]: Já nejsem uražená, mně je upřímně fuk, co kdo jí :) Jen jsem chtěla, abys měl jasno, o čem je řeč.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:28  17818
vinyl: zda se žes na to (snad) kápnul - roastbeef by mohl projí. Dobrej nápad, díky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 13:27  17817
Ale to o tech rizcich a Pangasovi jsi cetl, zejo?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 13:24  17816
kokos: řeč jak rozprávka...ne, ale to co se mele je děla horsima. Me je uplně jedno kdo co jí, já to nejim. Překvapuje mě jak je tu každej takovej uraženej se svejma vinnejma klobaskama, ktery jsem tu tak nestydatě napadl.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 13:18  17815
vinyl [17814]: No ale fuj, klobásu!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 13:13  17814
ullicnik k salátu si dokážu dobře představit třeba roastbeef, případně pečený vepřový, nejlíp nějaký libovější bůček, někde dělaj selečí bok, že ho zavinou a převýážou provázkem, taky fajn, i když obojí tučnější. Libová je kýta, ta se vylepší, když jí propíchneš nožem, strčíš dovnitř klobásu, dáš upéct, pak v lednici vystydnout a nakrájíš na plátky, s tou klobásou to vypadá efektně.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt