Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.12.2010 19:16  17875
vinylNechutná mi od malička. Původně mi nechutnaly žádné ryby kromě uzené makrely a těch v plechovkách, postupně se to docela zlepšilo. Ale kapr má pro mě prostě hnusnou chuť a rozhodně to není přejedeností, kromě Vánoc jsem ho mívala fakt jen výjimečně, protože táta je sice rybář a ryby mu chutnají, ale mojí mámě se to protiví i vařit, natož jíst. Takže u nás se ryby zase tak moc nedělají.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.12.2010 16:56  17874
Tak my nakonec na Štědrej večer budeme mít pečenýho lososa. A kapr se kupuje stejně - prostě ho celýho hodíme do polívky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2010 15:50  17873
Dík, jsem všecko nezvládla dočíst:-) Takže jestli na ně narazíme, vyzkouším.
denise 22.12.2010 15:33  17872
Vinný klobásy já taky moc nemusím, ale můj je vždycky přitáhne a tak je musím připravit.Dřív jsem je smažila na pánvi stočený a propíchnutý špejlí, teď je šoupnu do trouby do pekáčku. Trochu je oválím ve strouhance. Na pánvi dělaly hrozný binec a to mi při jejich přípravě vadí.K tomu chleba nebo bramborovou kaši. Půl dne drhnu kuchyň. Jinak jsem slyšela, že se dělají v zimě a kolem Vánoc páč v létě by se rychle kazily. K bramborovýmu salátu to mi připadá takový německý. My jíme k salátu klasický řízky.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.12.2010 13:41  17871
kvitko [17869]: bez problému
kokos kokos 22.12.2010 13:12  17870
kvitko [17869]: Viz Anka [17832], takže asi ano. Ale co jsem viděl nějakou reportáž z výrobny v Německu, tak by se měli sníst ještě v den výroby.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2010 12:37  17869
Když jste u těch vinných klobás, daj se mrazit?:-)
ullicnik ullicnik 22.12.2010 12:17  17868
vinyl: díky moc, nakonec jsem ho sehnal v obchodě kousek od kanclu, měli uplně poslední. Teď už tomu nic nebrání :-) Vědět dám určitě:-) V receptu píšou 57 stupnu, na teploměru co jsem koupil je 68. Na to co jsi linkoval 63...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2010 11:35  17867
ullicnikTak pak dej vědět, to mě zajímá. Tady maj teploměr skledem na Praze 6: http://www.qia.cz/shop/select_det.php?id_vyrobek=95&sada=1&str=1&skupina_back=78&klic=&kod=&od=0&do=100000&razeni=Kat_cislo&rozsah=&parents=-1,78
ullicnik ullicnik 22.12.2010 11:31  17866
vinylto je presne ten recept co jsem nasel i ja a ktery me zaujal - proto ten teplomer (ze to budu pect nekolik hodin me nevadi)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2010 11:26  17865
jj, halaszle je jednoduchá a přitom výborná polívka, děsně se mi líbí, jak k ní v Maďarsku dávaji na stůl v mističce pastu z rozdrcených feferonek.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.12.2010 11:17  17864
vinyl [17863]: Já si v podstatě opekl pásky masa v troubě a ze zbytku ryby udělal polívku. Opečený maso se pak jenom hodí na chvíli do polívky, aby se v ní prohřálo. Výhodu to má tu, že ty opečený kousky se nerozpadnou a držej hezky pohromadě.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.12.2010 11:12  17863
mrcos: děláme to zhruba tak, jen maso ne předem na pánvi, ale na pár minut přímo do halazsle. Ale není to špatný nápad, příště zkusím.

ullicnik: možná se pletu, našel jsem tohle: http://www.recepty.cz/recept/low-temperature-roastbeef-16981 ale potřebuješ ten teploměr.
My děláme dvoukilový roastbeef ne víc jak hoďku při 180.
ullicnik ullicnik 22.12.2010 10:59  17862
vinyl: jaké teploty bys ty doporučil pro klasickou troubu?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.12.2010 10:56  17861
vinylMáš nějaký tipy na halászlé?
Já to dělal zhruba podle tohohle receptu. Paprika byla uzená od Antonína, ryba tolstolobik.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt