Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 22:44  17955
kokos [17954]: Jsi zkusil dnes nebo to tak běžně děláte? :)
kokos kokos 26.12.2010 22:42  17954
Funguje to dle Anky. Budiž pochválen vynálezce tyčového mixéru.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.12.2010 17:23  17953
Dělám majonézu podobně, ale z celých vajec a oleje (pravda, chvíli nechávám obojí vyndané na lince, aby se teploty vyrovnaly).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 16:51  17952
(Schválně jsem to dělala nadvakrát, protože jsem nechtěla rovnou zkazit 4 vajíčka.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 16:50  17951
Scalex [17950]: Hele, nebyl to problém. Žloutky z lednice, olej ze skříňky vedle sporáku. Nezdrclo. A nebyla to z prdele klika, protože jsem udělala jednu várku a pak ještě dodělávala druhou.
scalex Scalex 26.12.2010 16:48  17950
Pokud mají vajíčka a olej stejnou teplotu, pak není rychlé míchání majonézy vůbec problém. Průser je, když někdo drží vajíčka v lednici a pak dá dohromady vychlazený žloutek s dvacetistupňovým olejem, to se to pak zdrcne. 
johnny10 26.12.2010 16:35  17949
mate nekdo zkusenosti s medenymi panvemi? tchan to dostal ted pod stromecek, tak jsem jen ze zvedavosti kouknul na ceny a nestacim se divit. je vareni na takove panvi opravdu o tolik lepsi?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 16:04  17948
Marie [17947]: Nevydržela jsem čekat, tak jsem vybrala recept na cuketka.cz
Tam totiž nestraší tím postupným a pomalým přidáváním oleje.
Recept. Naprosto bez problémů.
marie Marie 26.12.2010 16:00  17947
AnkaKlasický: 2 žloutky do nádoby a POMALU! přilévat olej než zhoustne. Pomalu je opravdu důležité, jinak hrozí, že se majonéza nezdaří. Pak se už jen může přidat dle chuti - sůl, pepř, hořčice, já přidávám trošku láku z nakládaných feferonek nebo stroužek třeného česneku... To už záleží na co se majonéza připravuje.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 10:39  17946
Nějaký opravdu osvědčený recept na domácí majonézu?
triss triss 25.12.2010 15:21  17945
kvitko [17869]: samozřejmě
Denise [17872]: u nás se vždycky dělala pod grilem
Jelena [17874]: jako u nás, hlavy ani ocasy už neobírám, kapra nejím, polívky vařím strašně moc, takže je jednoduššší koupit půlku kapra a obrat ji; lososa hodím na 20 minut do remosky a je to bez práce a moc dobré
Jelena [17911]: asi špatně vyuzený, uzený úhoř je zatím nejlepší uzená ryba vedle lososa uzeného studeným kouřem, ale individuální chutě jsou individuální chutě

frakira 24.12.2010 19:25  17944
Sirinkvasek jsem zalozila uplne bez problemu asi pred ctvrt rokem a prospiva krasne, opravdu zadny problem.. Na to kyselo jsem natrefila uplne nahodou, kdyz jsem hledala, jestli je dobry i na neco jineho nez na chleba.. Precejen, kdyz uz ho clovek zivi.. ;-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 24.12.2010 17:11  17943
phanny [17942]: svým způsobem jsem v práci i dnes... a budu i 2. svátek vánoční. Letos to padlo na mě, no...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2010 16:37  17942
25. prosince do práce? apage, Satanas!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2010 16:36  17941
ale musí být v ledničce! Klidně i 24 hodin, po 10 hodinách "přeložit" - vymačkat CO2.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt