Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 27.12.2010 17:19  17964
majonéza je zlo
kokos kokos 27.12.2010 14:48  17963
Anka [17955]: Ne tohle jsem zkouše už někdy dávno. Nějak nebyla doma Hellmans a chvíli předtím o tom psal Cuketka. Já tomu moc nevěřil (byl jsem z domova zvyklý na ten pomalý způsob a mnoho nezdarů) ale fungovalo to. Zkusil jsem i tu z olivového oleje - je to jiné.
A stjně souhlas Hellmans je nejlepší (jenže občas dojde, nebo chci jen trošku).
shelle Shelle - Good Service 27.12.2010 12:22  17962
johnny10 [17949]: Jeee, to se tchan ma. ANo, ceny jsou silene.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.12.2010 09:27  17961
Domácí majo jsem dělal jednou, mně chutnalo víc než hellmans, ženě víc hellmans, je to prostě něco úplně jiného. Použití na Vitello Tonnato.

Ad kachna: ta nádivka, co jsem zmiňoval bude: toustový orestovaný chléb, lišky, slanina, kaštany, smetana. Už se těším. Přílohu ještě nevím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2010 09:11  17960
makovec [17958]: Neměla jsem ještě tu čest, vím, že na ni nedáš dopustit, ale zatím, ať jsem ochutnala cokoliv, vždycky jsem se velmi ráda vrátila k Hellmans.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.12.2010 01:29  17959
Plně souhlasím s Ankou a Phannym. Hellmanns je nejlepší.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.12.2010 01:13  17958
hellmans je sracka. zaruba pravitkuje
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2010 00:03  17957
phanny [17956]: Souhlasím :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.12.2010 23:47  17956
domácí majo jsem dělal Xkrát, ale Hellmans je stejně lepší.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 22:44  17955
kokos [17954]: Jsi zkusil dnes nebo to tak běžně děláte? :)
kokos kokos 26.12.2010 22:42  17954
Funguje to dle Anky. Budiž pochválen vynálezce tyčového mixéru.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.12.2010 17:23  17953
Dělám majonézu podobně, ale z celých vajec a oleje (pravda, chvíli nechávám obojí vyndané na lince, aby se teploty vyrovnaly).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 16:51  17952
(Schválně jsem to dělala nadvakrát, protože jsem nechtěla rovnou zkazit 4 vajíčka.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2010 16:50  17951
Scalex [17950]: Hele, nebyl to problém. Žloutky z lednice, olej ze skříňky vedle sporáku. Nezdrclo. A nebyla to z prdele klika, protože jsem udělala jednu várku a pak ještě dodělávala druhou.
scalex Scalex 26.12.2010 16:48  17950
Pokud mají vajíčka a olej stejnou teplotu, pak není rychlé míchání majonézy vůbec problém. Průser je, když někdo drží vajíčka v lednici a pak dá dohromady vychlazený žloutek s dvacetistupňovým olejem, to se to pak zdrcne. 

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt