Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2010 21:32  17972
PomocNevíte někdo jak se jmenuje taková ta věc na krájení sýra, kam se dá celé kolo, doprostřed zabodne ostří a točením se ukrajují kolem dokola supertenké plátky sýra?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.12.2010 00:02  17971
Po vynálezu nerezu nemá měď na nádobí praktické využití, jde jen o design. Dříve byla potřeba při vaření cukrových rozvarů, ale v nerezu to funguje stejně. Navíc se dnes dělá měděné nádoví s teflonem uvnitř - tam to je rovnou k ničemu.
scalex Scalex 27.12.2010 19:40  17970
Vyzkoušel jsem rychlomajonézu a namoutě, ten mixozpůsob si skutečně poradí i s ledově vychlazenými vejcaty. Chuťově i konzistencí je ta majonéza k nerozeznání od té, co jsem se s ní sral deset minut metličkou. Zkoušel jsem to, protože některé rychle udělané věci jsou dost často podstatně horší než ty, co se udělají zvolna (typický příklad: míchaná vajíčka). Ale u téhle majonézy to neplatí.
kokos kokos 27.12.2010 18:40  17969
Tigo [17968]: Má pravdu předseda. Ale to Marco nezná on bydlí ve městě. My vidláci holt musíme občas kutit doma.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.12.2010 18:37  17968
A nebo proste kupovana doma neni a obchody nemaji otevreno :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.12.2010 18:37  17967
Marco [17965]: to můžeš říct o čemkoli... někdo holt radši domácí kuchyň, kde ví, co do čeho dává...
johnny10 27.12.2010 18:00  17966
Shelleno a mas nejakou zkusenost, zda je fakt tak dobra? nebo to je jenom predrazene hype?
marco Marco 27.12.2010 17:20  17965
...ale představa že se s ní někdo patlá doma místo aby si koupil krabičku je fascinující.
marco Marco 27.12.2010 17:19  17964
majonéza je zlo
kokos kokos 27.12.2010 14:48  17963
Anka [17955]: Ne tohle jsem zkouše už někdy dávno. Nějak nebyla doma Hellmans a chvíli předtím o tom psal Cuketka. Já tomu moc nevěřil (byl jsem z domova zvyklý na ten pomalý způsob a mnoho nezdarů) ale fungovalo to. Zkusil jsem i tu z olivového oleje - je to jiné.
A stjně souhlas Hellmans je nejlepší (jenže občas dojde, nebo chci jen trošku).
shelle Shelle - Good Service 27.12.2010 12:22  17962
johnny10 [17949]: Jeee, to se tchan ma. ANo, ceny jsou silene.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.12.2010 09:27  17961
Domácí majo jsem dělal jednou, mně chutnalo víc než hellmans, ženě víc hellmans, je to prostě něco úplně jiného. Použití na Vitello Tonnato.

Ad kachna: ta nádivka, co jsem zmiňoval bude: toustový orestovaný chléb, lišky, slanina, kaštany, smetana. Už se těším. Přílohu ještě nevím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2010 09:11  17960
makovec [17958]: Neměla jsem ještě tu čest, vím, že na ni nedáš dopustit, ale zatím, ať jsem ochutnala cokoliv, vždycky jsem se velmi ráda vrátila k Hellmans.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.12.2010 01:29  17959
Plně souhlasím s Ankou a Phannym. Hellmanns je nejlepší.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.12.2010 01:13  17958
hellmans je sracka. zaruba pravitkuje

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt