Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2010 14:34  17978
Až budu u našich nebo u babičky, zkusím si vzpomenout. U našich Receptury určitě jsou, brácha je kuchař, tak to měli jako učebnici. Ale nevím, jaké je to vydání. Kupoval to tak 2000 - 2002. A babička, jestli má (studené pokrmy má určitě), tak bude mít ještě staré "dobré" komančské.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.12.2010 14:06  17977
Nemáte někdo staré normy na závodní/veřejné stravovnání (nebo Receptury teplých pokrmů, ale ne 3. vydání, to mám já a tam to není), kde je recept na "maďarské zelí"? Známý mi včera líčil, jaký skvělý to je pokrm - vepřové maso, kysané zelí, klobása, kysaná smatana, tak jsem si chtěla přečíst přesný recept - a v té mé knížce to není... :-(.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.12.2010 01:56  17976
ad kačice:Upekl jsem svou první kachnu takto: Naděl jsem sklenici zelí - půl kysané, půl sterilované. Do toho větší cibuli, tři feferonky, jedno střední jablíčko na kousky nakrájené a cca deset deka špíčku. Spíchnul jehlou a dal zády navrch do pekáčku s víkem. Pekl čtyři a půl hodiny při 120 °C (neotvírat troubu!), pak deset minut odklopené na 150 °C (výpek odlit).
Kačenka skvělá, křehoučká a šťavnatá. Příště budu dopékat kůžičku patnáct minut a špíček do nádivky lehce předsmažím. A klidně se dá péct i pět hodin.

některé rychle udělané věci jsou dost často podstatně horší než ty, co se udělají zvolna
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2010 21:54  17975
Tigo: Díky!! To je přesně ono.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2010 21:47  17974
Nekde tomu rikaji i krajec, ale to se pak micha s ruznymi nozi a strunami.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.12.2010 21:46  17973
Teketapa [17972]: Strouhac nebo hoblinkovac, napr Girolle.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2010 21:32  17972
PomocNevíte někdo jak se jmenuje taková ta věc na krájení sýra, kam se dá celé kolo, doprostřed zabodne ostří a točením se ukrajují kolem dokola supertenké plátky sýra?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.12.2010 00:02  17971
Po vynálezu nerezu nemá měď na nádobí praktické využití, jde jen o design. Dříve byla potřeba při vaření cukrových rozvarů, ale v nerezu to funguje stejně. Navíc se dnes dělá měděné nádoví s teflonem uvnitř - tam to je rovnou k ničemu.
scalex Scalex 27.12.2010 19:40  17970
Vyzkoušel jsem rychlomajonézu a namoutě, ten mixozpůsob si skutečně poradí i s ledově vychlazenými vejcaty. Chuťově i konzistencí je ta majonéza k nerozeznání od té, co jsem se s ní sral deset minut metličkou. Zkoušel jsem to, protože některé rychle udělané věci jsou dost často podstatně horší než ty, co se udělají zvolna (typický příklad: míchaná vajíčka). Ale u téhle majonézy to neplatí.
kokos kokos 27.12.2010 18:40  17969
Tigo [17968]: Má pravdu předseda. Ale to Marco nezná on bydlí ve městě. My vidláci holt musíme občas kutit doma.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.12.2010 18:37  17968
A nebo proste kupovana doma neni a obchody nemaji otevreno :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.12.2010 18:37  17967
Marco [17965]: to můžeš říct o čemkoli... někdo holt radši domácí kuchyň, kde ví, co do čeho dává...
johnny10 27.12.2010 18:00  17966
Shelleno a mas nejakou zkusenost, zda je fakt tak dobra? nebo to je jenom predrazene hype?
marco Marco 27.12.2010 17:20  17965
...ale představa že se s ní někdo patlá doma místo aby si koupil krabičku je fascinující.
marco Marco 27.12.2010 17:19  17964
majonéza je zlo

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt