Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.1.2011 22:29  17990
Laura [17987]: Normální kraťasy a slušivou zástěru.

Ale důležité je zachycení soustředěného odhodlání. Správný duševní postoj je základem úspěchu při vaření. Proto jsme lepší kuchaři než ženský :-P
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2011 22:27  17989
Vanda [17988]: Spíš málo vína. Minule mi půl flašky zbylo. Tentokrát to dostalo šmak, až když jsem tam ze zoufalství nalila všechno :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.1.2011 22:25  17988
Anka [17985]: špatné víno?

laura Laura 100% sure! 1.1.2011 22:21  17987
To má na sobě pumpky, či co... :)))
laura Laura 100% sure! 1.1.2011 22:21  17986
Wronski [17984]: Moje oči!!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2011 19:56  17985
Něco se ale stalo špatně. Oproti minule to nějak vůbec ne a ne být nakyslé.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.1.2011 19:54  17984
Bude hovězí na víněSklad.Obrazku.Net
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.12.2010 13:22  17983
pravda
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.12.2010 09:54  17982
phannyTo je snad z mletého masa a s rýží, ne?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.12.2010 20:36  17981
FoxkaZkus v těch normách najít kološvárské zelí.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.12.2010 14:38  17980
kokos 17979Taky jsem to našla, je to podobné (a asi to na Nový rok tak nějak uvařím), jen ten jeho postup byl podle líčení trochu jiný - pochopila jsem, že tam dává to maso úplně syrové a vrství zelí-maso-zelí. A výslovně zmiňoval kysanou smetanu.
kokos kokos 30.12.2010 14:34  17979
Foxka [17977]: To nemám ale tohle to není?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2010 14:34  17978
Až budu u našich nebo u babičky, zkusím si vzpomenout. U našich Receptury určitě jsou, brácha je kuchař, tak to měli jako učebnici. Ale nevím, jaké je to vydání. Kupoval to tak 2000 - 2002. A babička, jestli má (studené pokrmy má určitě), tak bude mít ještě staré "dobré" komančské.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.12.2010 14:06  17977
Nemáte někdo staré normy na závodní/veřejné stravovnání (nebo Receptury teplých pokrmů, ale ne 3. vydání, to mám já a tam to není), kde je recept na "maďarské zelí"? Známý mi včera líčil, jaký skvělý to je pokrm - vepřové maso, kysané zelí, klobása, kysaná smatana, tak jsem si chtěla přečíst přesný recept - a v té mé knížce to není... :-(.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.12.2010 01:56  17976
ad kačice:Upekl jsem svou první kachnu takto: Naděl jsem sklenici zelí - půl kysané, půl sterilované. Do toho větší cibuli, tři feferonky, jedno střední jablíčko na kousky nakrájené a cca deset deka špíčku. Spíchnul jehlou a dal zády navrch do pekáčku s víkem. Pekl čtyři a půl hodiny při 120 °C (neotvírat troubu!), pak deset minut odklopené na 150 °C (výpek odlit).
Kačenka skvělá, křehoučká a šťavnatá. Příště budu dopékat kůžičku patnáct minut a špíček do nádivky lehce předsmažím. A klidně se dá péct i pět hodin.

některé rychle udělané věci jsou dost často podstatně horší než ty, co se udělají zvolna

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt