Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 5.1.2011 12:25  18032
Nevíte někdo, kde v Praze sehnat kvalitní vývar? Nejlíp koncentrát, ale aby to bylo tak o 12 tříd vejš než jsou ty kostky pitomý.
ullicnik ullicnik 5.1.2011 12:23  18031
VinylTak roastbeef dopadl na stědrej den následovně. Zhruba kilo roštěný jsem 23.12 osolil, opepřil a potřel dijonskou hořčicí s tymianem a dal do lednice. Druhý den jsem to hodil přímo na rošt trouby na 90 stupnu a zabodnul pekne doprostred teplomer (jeste pred tim jsem to hodil na panev kratce ze vsech stran). Maso jsem vyndaval při cca 68 stupnich po asi 5 hodinach. A teda, mělo to našlápnuto na exklusivní maso, ale kdyby tam bylo ještě tak hodinku, klidně dvě. Příště ho vyndám tak při 73 stupnich. Chcala z toho krev. Nevadi mi krvavý maso, naopak, tatarák, krvavý stejky, to je moje, ale z tohodle mi to uplne "nevonělo"
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2011 11:23  18028
nějaké tipy na kuře na paprice?
laura Laura 100% sure! 5.1.2011 11:03  18027
Odkdy je snížení příjmu sacharidů hladovění?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 5.1.2011 07:15  18026
Tigo: Ano, jak jsem psal, sacharidy jsou pro tělo velice důležité. Vždy když někde čtu, jak někdo hladoví aby zhubnul a myslí si ještě, jak to dělá dobře a zdravě, tak se musim smát. Ale je to spíš k pláči :-)
laura Laura 100% sure! 4.1.2011 21:15  18025
A to je klasický případ toho, že VŠECHNO vás může zabít! Při troše snahy :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.1.2011 18:47  18024
Jsem na to ted nahodou narazila...Přesný popis tohoco se děje ve vašem těle pokud nejíte sacharidy, nebo držíte nějakou dietu s nízkým obsahem sacharidů.

Velmi nízký přísun sacharidů, to je pod 50g denně a máte-li už nějaké svaly tak u můžů i pod 200g denně, způsobuje tzv. ketózu extrémní formu ketogeneze (normálního spalování tuků). Ketóza je stav metabolismu, který nastává, když tělo vyčerpá zásoby glykogenu v játrech a přepne se do šetřícího režimu jako například při spánku, během nízkosacharidových diet nebo hladovek. Při tomto procesu tělo získává energii z bílkovin a tuků místo z cukrů. Nejenom, že je to drahá sranda, protože potraviny bohaté na bílkoviny jsou násobně dražší než potraviny bohaté na sacharidy, navíc si tím ubližujete !

Při nízkosacharidovém příjmu dochází k uvolňování glykogenu (zásobního cukru) z jater a potažmo svalů, už v této fází dochází k spalování proteinů = vaších svalů v reakci spolu s glykogenem. Po vyčerpání zásob glykogenu (nikdy není úplné, protože tělo si šetři zbytky glykogenu pro oči a mozek, při nedostatku glykogenu může dojit k jejich poškození) nastává ketóza. V tomto stavu se v játrech vyrábí látky vhodné ke spálení a získání energie (acetyl-CoA). Tyto látky se získávají z tuků a bílkovin. Proces získávání z tuků je vratný, proces získávání z bílkovin je nevratný, to znamena, že při minimálním přísunu energie dochází k reverzi těchto přebytečných látek zpět na tuky.

V extrémních případech může vzniknout až ketoacidóza, překyselení organismu látkami vzniklými v tomto procesu z acetyl-CoA - ketony. I když nedojde přímo k ketoacidóze, je tělo stále zatíženo vyrovnávaním hladiny pH. Navíc tělo nemá přísun ochranných látek rostlinného původu. Vitaminy lze sice nahradit formou doplňků, ale mnoho dalších látek (antioxidanty ze skupin bioflavonoidů, různé druhy vlákniny, fytoestrogeny) může dodat jen zelenina, ovoce a obiloviny. a tak se na jednu stranu v těle hromadí toxické odpadní látky z ketózy a na druhé straně chybí vitamíny a minerály vhodné k odvodu těchto odpadních látek z těla. Dochází teda k postupné toxikaci organismu. S tim jsou spojené migrény, nevolnosti, špatná nálada a pocit zapáchajícího dechu (ketony).

Dále ketóza pak vede k úniku sodíku z organizmu, a tím i k odvodnění, tzv. dehydrataci. Tato se projevuje únavou, nechutí do života, nepříjemným pocitem sucha v ústech a někdy zčervenáním v obličeji. Dále toto odvodnění způsobuje změnu tlaku, která může u ketózou oslabeného organismu vyvolávat vážné poruchy a to u žen hlavně (znovu) migrénu a poruchy menstruace u mužů je zase díky dehydrataci větši sklon k infarktu. Ženám navíc vadí díky dehydrataci podkoží vznikající vrásky a to i v obličeji.

Dalším velmi vážným problémem je vznik ledvinových kamenů při odstraňování ketonů z těla. Tento problém je zmíňovan velmi často !

Celkově tedy stoupá riziko žlučníkových obtíží, srdečně-cévních chorob a rakoviny. Vše je zhoršeno tím, že člověk při se nehlídá přísun tuků a cholesterolu, nerozlišuje se ani mezi tuky živočišnými a rostlinnými.

Navíc dochází ke ztrátě vápníku s možným odvápněním kostí a to je další nepříjemná záležitost, zejména v kombinaci s horším přisvojováním vápníku ve vyšším věku.

A v neposlední řadě tim ztrácíte i svaly. A ztráta svalů znamená nejenom zhoršení postavy, ale i nemožnost pálení tuků, protože tuky se pálí "přes" svaly (viz článek o tom jak se páli tuky).

Hubnoucím se tyto dva efekty, ztráta svalů a odvodnění, líbí, protože to znamená úbytek 5-10kg. Ovšem jakých kg ! To si rovnou můžete nechat amputovat nohu, protože to co shodite není ani z 5 procent tuk, ale je to jen voda a svaly !

Výsledkem nejčastěji bývá obrovský hlad a díky nízké hladině cukrů vás dohoní mlsná (viz. tento článek). Nejhorší je, že po takové "dietě" se i malé množství snězených cukrů (a většinou jednoduchých viz článek o sacharidech) okamžitě projeví zavodněním a zvětšením svalů. Opticky tedy zalitím vodou a zvednutím váhy. No a to je impuls zase přestat jíst sacharidy. Nejenom, že je to začarovaný kruh, ale navíc se v každém kole zbavíte 0g tuků a až sníte ten zákusek tak nějaký přibude. Je to onen známy jojoefekt - shodíme 3kg svalů a 2kg vody, pak se najíme, přibereme 1kg tuků, spraví se 3kg svalů a vrátí se 2kg vody a jedeme znova. Kdo umí počítat vidí, že výsledkem těchto "cyklu" je spousta špeků.
laura Laura 100% sure! 3.1.2011 21:36  18023
Eh... jistě! Zajímá :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 3.1.2011 21:34  18022
BTW, "Free your mind" byl jingle MTV v roce 1996, kdyby vás to zajímalo.
laura Laura 100% sure! 3.1.2011 21:32  18021
To je jen stav mysli... Free your mind :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.1.2011 21:13  18020
já mám rád hodně rýži, těstoviny a brambory, takze jsem na ne zatizeny docela dost :-)
laura Laura 100% sure! 3.1.2011 19:54  18019
Já taky ne. Počítat cokoliv mi nikdy nešlo. Já jich prostě jim jen nezbytný nožství - prosté, jednoduché, účinné. Beztak nejlepší věci nejsou ze sacharidů :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.1.2011 19:51  18018
Nevěřím na "počítání sacharidů" při dietě.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 3.1.2011 19:18  18017
Ale zas nebyt tech bilkovin, tak by asi svaly odesly z tela - nic by je nedrzelo...
laura Laura 100% sure! 3.1.2011 17:35  18016
Taktéž :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt