Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 6.1.2011 10:36  18044
ja teda vyvar vyrabam klidne do mrazaku do zasoby. Proste hodne vyvarim kosti (klinde 10 hodin) a potom to nastrkam do igelitovych pytlikov. Idealne je ked to predtym hodin do klbokeho plechu stuhnut a odtial to potom rozkrajam do pytliku aby sa to po zamrazeni dalo z neho vysypat a clovek neriskoval kusky igelitu v polivce.
Duvod proc to neochucuji korenim (zeleninou obcas ano) je ze ro rozvarene maso ze dna dostane potom nasa psova co sa ide po tom utlouct :-) a tej to osolit nechci.
ullicnik ullicnik 6.1.2011 07:51  18043
trissSuper, díky:-) Dokonce to mám i celkem při ruce.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2011 23:45  18042
Shelle [18041]: Asi to není nic zvláštního, ale masko (oháňku, žebra, krk) napřed opeču zprudka na pánvi. Vařím pomalu s cibulí a česnekem a trochou koření asi tři - čtyři hodiny, pak přidám polívkovou zeleninu, vařím ještě půl hodiny a scedím. Pak už jen (s trochou masa a kostí) dovářím na požadovanou koncentraci.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2011 23:34  18041
Kdyz uz je o tom rec, delate nekdo nejaky zajimavy vyvar? Nebo teda i jak delate nezajimavy? I zeleninovy.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.1.2011 16:31  18040
vyvar ve flaskach jsem zahlid v potravinovym koutku marks&spencer, ale nakolik je dobrej ci kvalitni nemam tuseni
triss triss 5.1.2011 16:29  18039
ullicnik [18032]: http://www.demiglace.cz/ by ti mohlo, tuším, vyhovovat
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2011 16:00  18038
mrcos [18036]: ono to plati prakticky pro kazdy cerveny maso ;) (tj. ne-drubez)...
ullicnik ullicnik 5.1.2011 14:21  18037
vinylTak nakonec byl mozna v poradku, jen ja to pro nezkusenost nevedel. Jedli jsme ho vlažnej, vic casu na vychladnuti pro hlad nebylo:-)

Vyvar si delavam, ale ne vzdy je po ruce nebo je cas ho delat.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2011 13:51  18036
Jak jednou prohlásil bratranec kuchař - panenka můsí být vevnitř růžová.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2011 13:46  18035
phannyprase jako kráva!

Já na silvestra udělal roatbeef z kančí kýty a bylo to rovněž vynikající. Prostě když je dobrý maso...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.1.2011 13:19  18034
já už jsem mimo kuchyň dlouho, můj roastbeef dopadl tak, že jsem upekl vepřovou panenku. Ano, nepoznal jsem že to maso není svíčková, ale panenka (dostal jsem celou mraženou). Ale 60cm vepřová panenka o průměru 8cm mě tedy fakt překvapila. Alespo%n jsem zjistil že i vepřové se nechá upéct do růžova a je to dobré :).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2011 12:33  18033
ullicnikTo jste ten roastbeef jedli teplej? Ze studenýho masa mi krev nikdy neteče. Třeba u steaků je pak dobrý po vyndání z trouby nebo z pánve zabalit maso do alobalu a nechat 2 minuty odpočinout, krev se stáhne a je to OK.

Proč si vývar neuděláš sám? není nic lehčího.
ullicnik ullicnik 5.1.2011 12:25  18032
Nevíte někdo, kde v Praze sehnat kvalitní vývar? Nejlíp koncentrát, ale aby to bylo tak o 12 tříd vejš než jsou ty kostky pitomý.
ullicnik ullicnik 5.1.2011 12:23  18031
VinylTak roastbeef dopadl na stědrej den následovně. Zhruba kilo roštěný jsem 23.12 osolil, opepřil a potřel dijonskou hořčicí s tymianem a dal do lednice. Druhý den jsem to hodil přímo na rošt trouby na 90 stupnu a zabodnul pekne doprostred teplomer (jeste pred tim jsem to hodil na panev kratce ze vsech stran). Maso jsem vyndaval při cca 68 stupnich po asi 5 hodinach. A teda, mělo to našlápnuto na exklusivní maso, ale kdyby tam bylo ještě tak hodinku, klidně dvě. Příště ho vyndám tak při 73 stupnich. Chcala z toho krev. Nevadi mi krvavý maso, naopak, tatarák, krvavý stejky, to je moje, ale z tohodle mi to uplne "nevonělo"
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2011 11:23  18028
nějaké tipy na kuře na paprice?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt