Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 12:58  18049
Shelle [18046]: Nojo, já dřív zeleninu z vývaru vyhazoval - než jsem zjistil, jak ji Britešek miluje.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 12:56  18048
vinyl [18047]: Z jakého množství masa uděláš kolik vývaru? A jak potom ředíš (bajlajvoko) třeba na polívku?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2011 10:58  18047
Vývar dělám do mrazáku pravidelně, žádný sraní normálně 2 hodky v papiňáku, maso opečený, nějaká zelenina a koření, nesolím, dávám do mikroténového sáčku, při použití rozmrazím v mikrovlnce, nikdy žádný problém. Ted zrovna jeden šuplík narvaný srnčím vývarem.

tess 18038: Pro kachní prso to platí taky, i když to je červené, ale je to taky drůbež :-)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2011 10:43  18046
Nenufer [18044]: Take nesolim. Ale zeleninu musim, po mrkvi z vyvaru by se Cliff utloukl.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2011 10:39  18045
Já si už taky jednou takhle vývar do mrazáku zkusila udělat, ale asi nějak špatně. Když jsem ho pak dala do omáčky, nebyla jsem zrovna nadšená - tak jako ji to "zašpinilo" nebo jak to nazvat. Snažím se poctivě sbírat při vaření šedou "pěnu", ale měla jsem dojem, že i ty zbytečky pak v té omáčce páchaly zlo.

Jak na to?
nenufer 6.1.2011 10:36  18044
ja teda vyvar vyrabam klidne do mrazaku do zasoby. Proste hodne vyvarim kosti (klinde 10 hodin) a potom to nastrkam do igelitovych pytlikov. Idealne je ked to predtym hodin do klbokeho plechu stuhnut a odtial to potom rozkrajam do pytliku aby sa to po zamrazeni dalo z neho vysypat a clovek neriskoval kusky igelitu v polivce.
Duvod proc to neochucuji korenim (zeleninou obcas ano) je ze ro rozvarene maso ze dna dostane potom nasa psova co sa ide po tom utlouct :-) a tej to osolit nechci.
ullicnik ullicnik 6.1.2011 07:51  18043
trissSuper, díky:-) Dokonce to mám i celkem při ruce.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2011 23:45  18042
Shelle [18041]: Asi to není nic zvláštního, ale masko (oháňku, žebra, krk) napřed opeču zprudka na pánvi. Vařím pomalu s cibulí a česnekem a trochou koření asi tři - čtyři hodiny, pak přidám polívkovou zeleninu, vařím ještě půl hodiny a scedím. Pak už jen (s trochou masa a kostí) dovářím na požadovanou koncentraci.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2011 23:34  18041
Kdyz uz je o tom rec, delate nekdo nejaky zajimavy vyvar? Nebo teda i jak delate nezajimavy? I zeleninovy.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.1.2011 16:31  18040
vyvar ve flaskach jsem zahlid v potravinovym koutku marks&spencer, ale nakolik je dobrej ci kvalitni nemam tuseni
triss triss 5.1.2011 16:29  18039
ullicnik [18032]: http://www.demiglace.cz/ by ti mohlo, tuším, vyhovovat
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2011 16:00  18038
mrcos [18036]: ono to plati prakticky pro kazdy cerveny maso ;) (tj. ne-drubez)...
ullicnik ullicnik 5.1.2011 14:21  18037
vinylTak nakonec byl mozna v poradku, jen ja to pro nezkusenost nevedel. Jedli jsme ho vlažnej, vic casu na vychladnuti pro hlad nebylo:-)

Vyvar si delavam, ale ne vzdy je po ruce nebo je cas ho delat.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2011 13:51  18036
Jak jednou prohlásil bratranec kuchař - panenka můsí být vevnitř růžová.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2011 13:46  18035
phannyprase jako kráva!

Já na silvestra udělal roatbeef z kančí kýty a bylo to rovněž vynikající. Prostě když je dobrý maso...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt