Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:29  18078
uplně bombovej, ani nevim jestli ho mám dát z ruky :-) Třeba wronski by mi ruce utrhal, aby ho měl.

1 ks jablka nastrouhat na hrubo
1 ks rozválenýho listovýho těsta

Nastrouhaná jabko zabalíš do těsta (vyhrát si s patičkama), potřeš vejcem a hodíš do středně vyhřáty trouby a jak vidíš že je hotovo tak to vyndáš. Po vychladnutí odkrojíš patky a střed někomu daruješ. Patky podáváš třeba s čajem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:28  18077
ullicnik [18073]: Vidis, ja ji jeste nedelala nikdy, takze "upeceme" mi nestaci, protoze nevim na kolik stupnu a jak dlouho.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:26  18076
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8600
Jak je děláš?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:26  18075
Já to mám dobrý, vařit neumím, takže se spolehnu na recept. Kor když dělám něco, co je v přiklopeným pekáči několik hodin v troubě a nemá se to odklápět.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:23  18074
ullicnik [18073]: Jakože ňákej extra dobrej? Sem s receptem!
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:17  18073
sem tam nákou uplácám, ale častěji dělám štrůdl (ale ten by lidi nejedli) :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:13  18072
ullicnik [18071]: A kolikrat jsi ji delal?
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:12  18071
tak u babovky i mě stačí jen to "upečeme" :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2011 14:09  18070
tigo: krunyře a hlavy pak zcedím pochopitelně, můžeš pak do polívky přihodit pár vyloupaných.
royal: krevety dělám na pánvi, na grilu taky jednou v létě.
shelle Shelle - Good Service 6.1.2011 14:09  18069
Tak nejak.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:07  18068
Takze kdyz jsem treba chtela recept na babovku a vsude bylo na konci proste jen suche "upeceme", chtelo se mi rozkousnout klavesnici.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:06  18067
Definuj "umis varit"... ja treba varim podle receptu, snad jeste nikdy jsem nic nezkazila, ovsem zpameti to proste nedavam. A mam rada presne definovane casy, teploty a spol. Jo, pokud neco delam uz podvacate, uz to odhadnu, ze to chce jeste deset minut, protoze uz vim, jak to ma vypadat, ale pokud neco delam poprve, je to k nastvani. A nemam rada, kdyz musim behat co deset minut k troube a koukat, jestli uz je to "dozlatova" - chci vedet, jestli mam cas tri hodiny nebo pet minut. A ne, nepamatuju si ty casy a teploty, proto mam ty recepty, tak bych chtela, aby k necemu byly.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 13:52  18066
:-), no ale pokud umíš vařit, tak to jsou naprosto regulérní termíny.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 13:46  18065
Shelle [18064]: !!! skrtila bych
shelle Shelle - Good Service 6.1.2011 13:45  18064
Tigo [18062]: Ano. A to je rec o psanych receptech, v mluvene podobe mam nejradsi "to poznas".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt