Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:45  18110
vinyl [18109]: Jakožto kuchařka totální začátečnice se nechci hned pouštět do vyšší kulinářské. A upřímně, na vitello tonnato moc chuť nemám. Chci teplé jídlo na dva dny, ne efekty :) (I když bych si i to vitello tonnato časem ráda zkusila). Na saltimbocca tu teď už ingredience fakt neseženu, musela bych improvizovat po babicovsku, prostě to naplnit tím, co je (sušená rajčata, nějaký pršut by byl, kozí sýr, olivy - ne, nemyslím všechno dohromady).

Tak jsem si říkala, že to upeču nějakým způsobem s plechovkovými rajčaty. To jsem se tu pak ještě chtěla poradit, jestli tu "omáčku" ještě nějak poladit třeba bílým vínem nebo něco.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 15:27  18109
ankaTelecí kýta je měkký maso, není třeba se bát tvrdosti, je z ní výbornej i tatarák, úžasná věc je pak vitello tonnato, napá mě třeba saltimbocca. Z telecí kýty se dá dělat spousta věcí, prostě ji jen upéct mi připadá trochu škoda, bude asi trochu suchá.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 15:25  18108
"to poznas" ... aneb zkousej to metodou pokus/omyl a az budes umet varit, tak to pujde samo a dopilujes to praxi (abych to tak nejak shrnula).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 14:58  18107
Chci péct telecí kýtu. Až to rozmrazím, možná ji budu schopna popsat blíž :)
Jak dlouho se takové maso peče, aby bylo měkké? Nečekám, že mi to řeknete na minuty, ale třeba něco ve stylu: Pod dvě hodiny bych to nedělal určitě. Ať zhruba vím, s čím počítat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 12:58  18106
foxkaPřesně jak píše Royal, když se maso nejdřív opeče, získá vývar mnohem lepší a výraznější chuť. To opečený maso je tam pěkně cítit. Zkoušel jsem oboje. Přestaň teoretizovat a zkus taky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 11:30  18105
:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.1.2011 11:27  18104
Tigozrovna včera byla v Sama doma návštěva z Apetitu a dotaz na "středně vyhřátou troubu" tam padnul. Prý kolem 180:-)
ullicnik ullicnik 7.1.2011 08:08  18103
Wronski: dej vědět předem, abych zadělal na štrudl a měl tě čim pohostit :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 00:10  18102
SAPATo "heslo" slouží k nižší ceně, normálně jsou za 180, když se přihlásíš s tímhle dostaneš slevu :). ty krevety maj v mražáku uprostřed prodejny. Mě tam kamarád (majitel toho modrého auta Uniqa) navigoval po telefonu slovy "bež za tou černovlasou vietnamkou s křivejma zubama a kulatou hlavou"
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:36  18101
Foxka [18099]: No, právěže ten vývar si tu chuť z masa odebere. Vyzkoušej - asi mi dáš za pravdu. Horší ta polívka určitě nebude, nemáš co zkazit. Zatažením ničemu nebráníš - za dvě hodiny je to provařené naskrz stejně jako by bylo syrové.
A když nevěříš mně, tak věř vinylovi - pro toho není nic dost dobré. :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:30  18100
Royal [17920]: Tak jsem na amura vyzrál. Pokrájel až ke kůži, pokapal citrónem a nechal dva týdny v chladu přikryté kolečky citrónu. Ňamka bez kostí!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 23:29  18099
RoyalTy přece nepotřebuješ, aby lepší chuť získalo maso, ale ten vývar. A tím zatažením tomu bráníš. Ale dělej to dál, jak jsi zvyklý, já taky budu :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:27  18098
Tigo [18094]: Jako docela ti rozumím, ale stejně si myslím, že si všechny recepty dopiluješ až praxí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:26  18097
Foxka [18084]: No, já to nevím, ale myslím si, že opečením masko (a tím vývar) získá lepší chuť. Vařením z něj stejně dostaneš všechno, co bys dostala ze syrového, o to žádný strach. Ale chuťuvě mi takhle vývar přijde o dost lepší. Však zkus, uvidíš sama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2011 21:57  18096
phanny [18060]: SAPA je vůbec neuvěřitelný "podnik". Ten recept na nákup krevet mi zní až jako kanadský žertík a bojím se, že budu sloužit k obveselení společnosti (no nic, nechám to říct kolegu, se kterým si tam zajedu :)). Za odkaz na cuketkovou kulinářskou mapu tržnice velký dík!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt