Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 18:08  18116
zblunce [18115]: Kdekoliv? Hledala jsem v Tescu, v Bille a ještě v jednom, teď si nevzpomenu, co to bylo. Místní Jednotu a Penny ani nepočítám, tam mi bylo jasné, že mít nebudou (a neměli).
Ale třeba ve velkém Tescu mě docela překvapilo, že jsem nenašla. Hledala jsem v koření, v odd. zeleniny, v odd. mezinárodní kuchyně a pro jisotu i tam, kde jsou mouky, fazole, těstoviny a tak.

(A ne, pravda, nezeptala jsem se :))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 17:49  18115
Anka [18114]: ted rikali na tv barrandov, ze safran dostanes kdekoli za 18Kc maly pytlicek :-))
dela ho s kuskusem, zeleninou a citronem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 16:28  18114
vinyl [18113]: Já, po té, co jsem marně prolezla několik různých superhyper, jsem šafán koupila v Marks and Spencer. Jedna pixla, 0,5 g.

Jak děláš šafránové rizoto?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 16:16  18113
Anka:na saltimboccu potřebuješ jen parmskou šunku a šalvěj, to by neměl být problém. Ale když chceš mermomocí péct, tak ta hodina po opečení na pánvi by měla být OK. Záleží samozřejmě na velikosti.


šafrán:V makru mají takovou plastovou pixlu a v ní asi 30 maličkých pixliček se šafránem. Akorát na jednu dávku. Šafrán se snad dá skombinovat se vším. Nejčastěji děláme šafránové rizoto k ossobucu (moje nejoblíbenější telecí).

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 16:01  18112
Anka [18110]: já dělala z telecí svíčkovou a byla naprosto úžasná... a pekla jsem ji tak něco přes hodinu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:48  18111
Do čeho se ale chci pustit v dohledné době, to je šafránová omáčka, protože ta mi teď, při obcházení večírků, kde vařilo Zátiší, moc zachutnala. Oni ji dělají s kousky lososa. Není úplně od věci udělat k ní kousky panenky?

Fakt stačí jen maličko šafránu? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:45  18110
vinyl [18109]: Jakožto kuchařka totální začátečnice se nechci hned pouštět do vyšší kulinářské. A upřímně, na vitello tonnato moc chuť nemám. Chci teplé jídlo na dva dny, ne efekty :) (I když bych si i to vitello tonnato časem ráda zkusila). Na saltimbocca tu teď už ingredience fakt neseženu, musela bych improvizovat po babicovsku, prostě to naplnit tím, co je (sušená rajčata, nějaký pršut by byl, kozí sýr, olivy - ne, nemyslím všechno dohromady).

Tak jsem si říkala, že to upeču nějakým způsobem s plechovkovými rajčaty. To jsem se tu pak ještě chtěla poradit, jestli tu "omáčku" ještě nějak poladit třeba bílým vínem nebo něco.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 15:27  18109
ankaTelecí kýta je měkký maso, není třeba se bát tvrdosti, je z ní výbornej i tatarák, úžasná věc je pak vitello tonnato, napá mě třeba saltimbocca. Z telecí kýty se dá dělat spousta věcí, prostě ji jen upéct mi připadá trochu škoda, bude asi trochu suchá.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 15:25  18108
"to poznas" ... aneb zkousej to metodou pokus/omyl a az budes umet varit, tak to pujde samo a dopilujes to praxi (abych to tak nejak shrnula).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 14:58  18107
Chci péct telecí kýtu. Až to rozmrazím, možná ji budu schopna popsat blíž :)
Jak dlouho se takové maso peče, aby bylo měkké? Nečekám, že mi to řeknete na minuty, ale třeba něco ve stylu: Pod dvě hodiny bych to nedělal určitě. Ať zhruba vím, s čím počítat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 12:58  18106
foxkaPřesně jak píše Royal, když se maso nejdřív opeče, získá vývar mnohem lepší a výraznější chuť. To opečený maso je tam pěkně cítit. Zkoušel jsem oboje. Přestaň teoretizovat a zkus taky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 11:30  18105
:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.1.2011 11:27  18104
Tigozrovna včera byla v Sama doma návštěva z Apetitu a dotaz na "středně vyhřátou troubu" tam padnul. Prý kolem 180:-)
ullicnik ullicnik 7.1.2011 08:08  18103
Wronski: dej vědět předem, abych zadělal na štrudl a měl tě čim pohostit :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 00:10  18102
SAPATo "heslo" slouží k nižší ceně, normálně jsou za 180, když se přihlásíš s tímhle dostaneš slevu :). ty krevety maj v mražáku uprostřed prodejny. Mě tam kamarád (majitel toho modrého auta Uniqa) navigoval po telefonu slovy "bež za tou černovlasou vietnamkou s křivejma zubama a kulatou hlavou"

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt