Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 21:48  18124
phanny [18123]: nebo na houbách, to je prý taky dobrý...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 21:47  18123
a ze zbytků bych udělal telecí na paprice, to taky můžu :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.1.2011 21:39  18122
Jo, já chtít řízek.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 21:26  18121
Není z telecí kýty lepší telecí řízek? (jako že mám šnicl rád no)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 20:02  18120
Anka [18119]: tady mají pečenou telecí kýtu s petrželí, tak si to zkus nějak přizpůsobit na svoje chutě...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 19:44  18119
Foxka [18118]: Dík, nějak se nad tím zkusím zamyslet :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.1.2011 19:07  18118
Ankakdyž už telecí kýtu péct, tak bych ji něčím naplnila (kapsa a v ní náplň ze slaniny, šunky, rajčat + zalít vejci a nechat ztuhnout apod.) nebo prošpikovala párkem nebo slaninou. Nebo, jak tu už někdo psal, ji upéct na kořenové zelenině s udělat "svíčokvou" (kýta na smetaně). Dobu pečení neodhadnu - hodina až hodina a půl?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 18:36  18117
Anka [18116]: mne je jasne, ze si nevymyslis :-) jen rikam, co zrovna dneska delali a o cem mluvili... kolik to stalo v tom MS?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 18:08  18116
zblunce [18115]: Kdekoliv? Hledala jsem v Tescu, v Bille a ještě v jednom, teď si nevzpomenu, co to bylo. Místní Jednotu a Penny ani nepočítám, tam mi bylo jasné, že mít nebudou (a neměli).
Ale třeba ve velkém Tescu mě docela překvapilo, že jsem nenašla. Hledala jsem v koření, v odd. zeleniny, v odd. mezinárodní kuchyně a pro jisotu i tam, kde jsou mouky, fazole, těstoviny a tak.

(A ne, pravda, nezeptala jsem se :))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 17:49  18115
Anka [18114]: ted rikali na tv barrandov, ze safran dostanes kdekoli za 18Kc maly pytlicek :-))
dela ho s kuskusem, zeleninou a citronem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 16:28  18114
vinyl [18113]: Já, po té, co jsem marně prolezla několik různých superhyper, jsem šafán koupila v Marks and Spencer. Jedna pixla, 0,5 g.

Jak děláš šafránové rizoto?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 16:16  18113
Anka:na saltimboccu potřebuješ jen parmskou šunku a šalvěj, to by neměl být problém. Ale když chceš mermomocí péct, tak ta hodina po opečení na pánvi by měla být OK. Záleží samozřejmě na velikosti.


šafrán:V makru mají takovou plastovou pixlu a v ní asi 30 maličkých pixliček se šafránem. Akorát na jednu dávku. Šafrán se snad dá skombinovat se vším. Nejčastěji děláme šafránové rizoto k ossobucu (moje nejoblíbenější telecí).

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 16:01  18112
Anka [18110]: já dělala z telecí svíčkovou a byla naprosto úžasná... a pekla jsem ji tak něco přes hodinu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:48  18111
Do čeho se ale chci pustit v dohledné době, to je šafránová omáčka, protože ta mi teď, při obcházení večírků, kde vařilo Zátiší, moc zachutnala. Oni ji dělají s kousky lososa. Není úplně od věci udělat k ní kousky panenky?

Fakt stačí jen maličko šafránu? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:45  18110
vinyl [18109]: Jakožto kuchařka totální začátečnice se nechci hned pouštět do vyšší kulinářské. A upřímně, na vitello tonnato moc chuť nemám. Chci teplé jídlo na dva dny, ne efekty :) (I když bych si i to vitello tonnato časem ráda zkusila). Na saltimbocca tu teď už ingredience fakt neseženu, musela bych improvizovat po babicovsku, prostě to naplnit tím, co je (sušená rajčata, nějaký pršut by byl, kozí sýr, olivy - ne, nemyslím všechno dohromady).

Tak jsem si říkala, že to upeču nějakým způsobem s plechovkovými rajčaty. To jsem se tu pak ještě chtěla poradit, jestli tu "omáčku" ještě nějak poladit třeba bílým vínem nebo něco.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt