Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 21:51  18125
zblunce [18124]: Houby by W nepozřel. S kořenovou zeleninou to nechci já. Buď to fakt upeču s rajčaty (doporučeno z důvěryhodného zdroje) nebo udělám plátky a jeden den budou řízky a druhý den nějak jinak.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 21:48  18124
phanny [18123]: nebo na houbách, to je prý taky dobrý...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 21:47  18123
a ze zbytků bych udělal telecí na paprice, to taky můžu :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.1.2011 21:39  18122
Jo, já chtít řízek.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 21:26  18121
Není z telecí kýty lepší telecí řízek? (jako že mám šnicl rád no)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 20:02  18120
Anka [18119]: tady mají pečenou telecí kýtu s petrželí, tak si to zkus nějak přizpůsobit na svoje chutě...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 19:44  18119
Foxka [18118]: Dík, nějak se nad tím zkusím zamyslet :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.1.2011 19:07  18118
Ankakdyž už telecí kýtu péct, tak bych ji něčím naplnila (kapsa a v ní náplň ze slaniny, šunky, rajčat + zalít vejci a nechat ztuhnout apod.) nebo prošpikovala párkem nebo slaninou. Nebo, jak tu už někdo psal, ji upéct na kořenové zelenině s udělat "svíčokvou" (kýta na smetaně). Dobu pečení neodhadnu - hodina až hodina a půl?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 18:36  18117
Anka [18116]: mne je jasne, ze si nevymyslis :-) jen rikam, co zrovna dneska delali a o cem mluvili... kolik to stalo v tom MS?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 18:08  18116
zblunce [18115]: Kdekoliv? Hledala jsem v Tescu, v Bille a ještě v jednom, teď si nevzpomenu, co to bylo. Místní Jednotu a Penny ani nepočítám, tam mi bylo jasné, že mít nebudou (a neměli).
Ale třeba ve velkém Tescu mě docela překvapilo, že jsem nenašla. Hledala jsem v koření, v odd. zeleniny, v odd. mezinárodní kuchyně a pro jisotu i tam, kde jsou mouky, fazole, těstoviny a tak.

(A ne, pravda, nezeptala jsem se :))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 17:49  18115
Anka [18114]: ted rikali na tv barrandov, ze safran dostanes kdekoli za 18Kc maly pytlicek :-))
dela ho s kuskusem, zeleninou a citronem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 16:28  18114
vinyl [18113]: Já, po té, co jsem marně prolezla několik různých superhyper, jsem šafán koupila v Marks and Spencer. Jedna pixla, 0,5 g.

Jak děláš šafránové rizoto?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 16:16  18113
Anka:na saltimboccu potřebuješ jen parmskou šunku a šalvěj, to by neměl být problém. Ale když chceš mermomocí péct, tak ta hodina po opečení na pánvi by měla být OK. Záleží samozřejmě na velikosti.


šafrán:V makru mají takovou plastovou pixlu a v ní asi 30 maličkých pixliček se šafránem. Akorát na jednu dávku. Šafrán se snad dá skombinovat se vším. Nejčastěji děláme šafránové rizoto k ossobucu (moje nejoblíbenější telecí).

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 16:01  18112
Anka [18110]: já dělala z telecí svíčkovou a byla naprosto úžasná... a pekla jsem ji tak něco přes hodinu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 15:48  18111
Do čeho se ale chci pustit v dohledné době, to je šafránová omáčka, protože ta mi teď, při obcházení večírků, kde vařilo Zátiší, moc zachutnala. Oni ji dělají s kousky lososa. Není úplně od věci udělat k ní kousky panenky?

Fakt stačí jen maličko šafránu? :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt