Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.1.2011 14:39 - Oblíbené kluby (20:07) 18138
Taky jsme koukali. I na tu rajskou potom.
kokos kokos 8.1.2011 14:37  18137
Dnes v Kuchařské pohotovosti příprava luxusního vývaru, včetně vysvětlení proč kosti nejprve opéct. Takže program pro nevěřící.
ullicnik ullicnik 8.1.2011 13:02  18136
AnkaŠafrán mají v tom italském obchodě na strakonický naproti Erpetu. Všimnul jsem si ho tam.
shelle Shelle - Good Service 8.1.2011 12:34  18135
Ja tam vzdy vyslu kamaradku se seznamem :) Neco jako uzena paprika 3x atd.

Kdyz je rec o koreni, tak mamka mi porad nejak dava s sebou nebo ja si prave i kupuji, ale samozrejme kdyz jsem predevcirem v devet vecer delala kachnu a zeli, nasla jsem pet neotevrenych majoranek a zadny kmin. Vyhazela jsem celou skrinku, prastilo me kakao, rozbila si novou jedlou sodu, ale ten posledni kmin jsem nasla!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.1.2011 11:38  18134
Taky jsem objevila ve skleničce s paprikou od Tondy moly.
scalex Scalex 8.1.2011 11:29  18133

zblunce: já od nich beru koření spoustu let a zatím absolutně žádná stížnost. Ale myslím, že reklamaci by v pohodě vyřídili.

Anka: viz zblunce - my vždycky objednáváme velký balík... domluvíme se s nejbližšími (geograficky) příbuznými, zeptáme se lidí v práci, jestli něco nechtějí a ono se to vždycky nasbírá tak, aby se to už vyplatilo objednat. 8^)

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.1.2011 11:18  18132
Anka [18131]: můžem se někdy domluvit na spojené objednávce... i když já měla pocit, že jsem v tom koření měla moly :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2011 10:37 - Oblíbené kluby (20:02) 18131
Scalex [18128]: Na Antonína jsem zapomněla. Ale kvůli jednomu druhu u něj objednávku dělat nebudu a další pytlík bobkového listu a nového koření už by mě mohl vystěhovat z bytu. Tak časem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 8.1.2011 10:17  18130
Scalex [18128]: Jj, výborný obchod. Na vánočních trzích v Brně byl nějaký stánek, který taky prodával koření - a mimo jiné - uzenou papriku. Jelikož jsem od Antonína právě spotřebovala, zakoupila jsem. No, s tou jeho se to nedá vůbec srovnat. Přijde mi nahořklá a cítít je spíš jako spálený kamna - takže asi někde chyba v procesu...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 8.1.2011 08:58  18129
Tak tak .. Antonín .. :)
scalex Scalex 8.1.2011 03:52  18128
Od chvíle, kdy vzniklo Koření od Antonína a jejich zásilkový eshop www.koreni.cz, absolutně nechápu jakékoliv stesky typu "nemůžu sehnat koření X". U Antonína je k mání šafrán mletý i celý a ve špičkové kvalitě.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 23:33  18127
na paprice je bez zeleniny :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.1.2011 21:58  18126
Anka [18125]: dívala ses na recept na to ossobuco? To se sice připravuje z masa s kostí, ale ty plechovkový rajčata v tom máš :) a peče se to :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 21:51 - Oblíbené kluby (20:02) 18125
zblunce [18124]: Houby by W nepozřel. S kořenovou zeleninou to nechci já. Buď to fakt upeču s rajčaty (doporučeno z důvěryhodného zdroje) nebo udělám plátky a jeden den budou řízky a druhý den nějak jinak.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.1.2011 21:48  18124
phanny [18123]: nebo na houbách, to je prý taky dobrý...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt