Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.1.2011 22:29  18166
WronskiNeva.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2011 22:26  18165
Už bylo. Dál.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.1.2011 22:23  18164
Ještě k té kuchařské pohotovosti...
Pořád nechápu, proč by se maso na polévku mělo nejdřív opékat. Nějak mám zažité, že když chci udělat vývar, dávám maso do studené vody a po varu ho - a to já skutečně tak dlouho - tři hodiny vařím na mírném ohni. Když bych maso vařila, dávám do vřelé vody, aby se zatáhlo a udrželo šťávu.
scalex Scalex 14.1.2011 22:13  18163
Na detoxu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.1.2011 14:38  18162
Kde je keosan?Manželia sa nadrogovali z prívarku
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.1.2011 20:58  18161
zblunce [18160]: To je HODNĚ divné...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.1.2011 13:12 - Oblíbené kluby (14:44) 18160
takové trochu smutné srovnání... Jestli je to pravda, tak je něco hodně špatně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.1.2011 12:24 - Oblíbené kluby (14:44) 18159
nedávno se tu někdo ptal na ricottu - zkoušela jsem tohle a je to vynikající...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2011 16:08  18158
ShelleTuhle stránku používám celkem často, má dobré vyhledávání, a recepty jsou rovněž na úrovni.
shelle Shelle - Good Service 12.1.2011 15:58  18157
vinyl [18153]: Jak tak koukam na ten tvuj recept, tak koukam, ze jsem dobra smazka. O vikendu jsem vyplnovala na netu dotaznik, jak jsem spokojena se strankami, a zacinam mit pocit, ze dotaznik byl na BBC food, ale ja hodnotila BBC Good Food. Mimochodem jsem si tam napriklad stezovala, ze delka pripravy neni hezky nahore vpravo u ingredienci, ale az dole pod obrazkem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.1.2011 15:45 - Oblíbené kluby (14:53) 18156
Nápad jsem úplně nezapomněla, ale teď prostě nemám čas a bez sebe to organizovat nebudu :) Takže až budu mít čas a chuť se tomu věnovat, tak budu :) Nebo se můžete chopit iniciativy ;)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.1.2011 15:41  18155
Zatim nijak, v te dobe, kdy to tu padlo, to bylo jeste moc dopredu :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.1.2011 15:13 - Oblíbené kluby (14:44) 18154
jak vlastně dopadl nápad jít na společný kurs vaření?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2011 14:55  18153
MoussakaŽena někde dostala řecké červené víno, tak jsem koukal, co k němu udělat. Nakonec padla volba na Musaku. Dělal jsem jí podle tohoto receptu, a musím říct, že mě velmi pozitivně překvapila, vynikající krmě. Použil jsem jehnečí bok a pupek, takže byla tučnější a pěkně výživná. Doporučuji vyzkoušet. Řecké červené mělo výraznější kyselinku, takže ač žádný zázrak, dobře musaku doplnilo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.1.2011 17:46 - Oblíbené kluby (14:44) 18152
Tigo [18149]: i ty další jsou úžasné! ta chryzantéma, sandwich apod vypadají náročně i na ingredience - ale třeba ty špagety s masovýma koulema jsou docela jednoduché :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt