Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 1.2.2011 19:14  18196
genau, nezbytné minimum je nejlepší. Kdyby byl náhodou ke konci ještě moc řídkej, zahustit nejlépe strouhaným tvrdým chlebem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2011 10:03  18195
royalcibule, česnek, sůl, pepř, paprika
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.2.2011 01:05  18194
vinyl [18186]: Čím kořeníš guláš?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 13:43  18193
Já bych tento typ jídla obecně nazýval ragů.
kokos kokos 31.1.2011 13:31  18192
TheGen [18191]: Tak to IMHO bereš špatně.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 31.1.2011 13:14  18191
To byla otázka nebo konstatování? Stifado beru taky jako guláš s tím, že guláš je - aspoň pro mě - obecný název pro spoustu druhů pokrmů.
kokos kokos 31.1.2011 13:07  18190
ullicnik [18188]: JJ tak nějak.

TheGen [18184]: Stifado je stifado, guláš je gláš - máš s tím nějaký problém.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 11:30  18189
zhruba tak
ullicnik ullicnik 31.1.2011 10:28  18188
hádám:

Nízká teplota = 100 C
Pekne dlouho = 4h a klidne víc.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.1.2011 10:25  18187
Co znamena "nizka teplota" a co znamena "pekne dlouho"?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 10:21  18186
ullicnikNejsi,

Maso bych předtím orestoval na pánvi, protlak fuj,guláčové koření ať je to cokoliv fuj, solamyl fuj. Troubu nerozehřívat na max, při 250 v tom pekáčí za hodinu nic nezbyde, a blbě se to kontroluje, ale na nízkou teplotu dělat pěkně dlouho, na závěr zredukovat.
pavlajs pavlajs 31.1.2011 10:15  18185
Neříkejme tomu guláš [18179] a přestanu se ošívat ;-)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 31.1.2011 09:55  18184
kokosTo je přeci nesmysl, nebo přinejmenším gullášová krátkozrakost... Co třeba Stifado?
kokos kokos 31.1.2011 09:21  18183
ullicnik [18182]: Nebudeš. Guláš kde není cibule dokanale usmažená není guláš. Ale s jiným názvem to klidně může fungovat.
ullicnik ullicnik 31.1.2011 09:13  18182
Doufám, že nebudu jedinej, komu přijde ten recept hroznej.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt