Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2011 09:32  18204
Já z koření dávám pepř, sladkou, pálivou a uzenou papriku. Pak tam ještě kromě masa a cibule dávám sůl, lžíci nebo dvě protlaku, vývar (no, půl hovězí kostky...), trošku česneku a ten chleba.
Podle momentální nálady pak ještě krájenou červenou papriku a občas i na půlkolečka nakrájenou dobrou klobásu nebo vyškvařenou slaninu. Asi to už není guláš, ale je mi to fuk. :-)
Osmahnutá kořenová zelenina musí být mňam, ale musela bych ji strouhat, aby se rozvařila, protože mi polovička nechce jíst jakoukoli zeleninu v tepelné úpravě kromě cibule, když ji v jídle vidí. No, asi jsem zanedbala výchovu. :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.2.2011 08:41  18203
Každý dělá gulaš jinak. Já v té klasické podobě moc nedělám, najčastěji orestuju kořenovou zeleninu, přidám opečený maso, zaliju vývarem a dlouho poču při nízké teplotě. Pak buď zredukuju, když předtím zeleninu vyndám nebo propasíruju.Jako koření prakticky jen sůl a pepř.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2011 08:28  18202
Pokud je cibule příliš, pak se mi zdá guláš moc nasládlý. Dobře to vyváží právě ten zde zatracovaný rajský protlak a stroužek česneku.
Já zahušťuju nakrájenou střídkou chleba.
Ale co člověk, to jiný guláš. I když to třeba už ani guláš není. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.2.2011 00:02  18201
vinyl [18195]: cibule, česnek, sůl, pepř, paprika Ještě dávám syrovou papriku (na kilo masa dvě až tři), mletou sladkou a pálivou (tak 3:1) a chilli vločky. A samozřejmě drcený kmín.
Ještě jsem nezkusil dát uzenou papriku, ale tenhle pokus je na spadnutí.
Jo a na první podlití dám napřed horkou vodu (teprve až se maso začne "chytat" a pak pivo. Dál už vodu, ke konci dost, aby bylo v čem močit knedlík.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.2.2011 23:54  18200
Alchymista [18196]: Jestliže dáš dost cibule a dobře ji osmahneš, tak se nic nezahušťuje.
frakira 1.2.2011 21:57  18199
Tak, ono v tom gulasovem koreni prakticky nic jineho neni...
kokos kokos 1.2.2011 21:25  18198
Česnek vyměnuji za drcený kmín. Ale s česnekem je taky dobrý, jen někteří rozmazlenci to nechtěj.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.2.2011 21:17  18197
do nezbytného minima nezahrnuji česnek - ten nedávám.
alchymista 1.2.2011 19:14  18196
genau, nezbytné minimum je nejlepší. Kdyby byl náhodou ke konci ještě moc řídkej, zahustit nejlépe strouhaným tvrdým chlebem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2011 10:03  18195
royalcibule, česnek, sůl, pepř, paprika
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.2.2011 01:05  18194
vinyl [18186]: Čím kořeníš guláš?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.1.2011 13:43  18193
Já bych tento typ jídla obecně nazýval ragů.
kokos kokos 31.1.2011 13:31  18192
TheGen [18191]: Tak to IMHO bereš špatně.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 31.1.2011 13:14  18191
To byla otázka nebo konstatování? Stifado beru taky jako guláš s tím, že guláš je - aspoň pro mě - obecný název pro spoustu druhů pokrmů.
kokos kokos 31.1.2011 13:07  18190
ullicnik [18188]: JJ tak nějak.

TheGen [18184]: Stifado je stifado, guláš je gláš - máš s tím nějaký problém.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt