Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.2.2011 19:24  18211
prubnul sem zaliti pulitrem piva a trochou vyvaru a bylo to moc dobry
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.2.2011 09:44  18210
zblunceGuláš je jen druh ragů :-)
scalex Scalex 2.2.2011 09:40  18209
Já guláš alespoň třikrát redukuju, aby měl tu správnou sílu. Na začátku cibuli smažím o něco víc než do zlatova (aby byla hodně udělaná, ale ne hořká) a před zalitím vývarem ji popráším sladkou uzenou paprikou (zásadně tou od Antonína - zkoušel jsem už tři jiné výrobce a u všech stála kvalitativně za prd). Když guláš dokončuju, tak těsně před tím, než ho naposledy nechám projít varem, do něj hvízdnu panáka rumu (tuzemáku, žádné třtinové sračky). Osvědčená věc starejch zkušenejch hospodskejch. Kdo na začátku tu cibuli neudělal pořádně a má to moc sladký, ten ať tam rum nedává, podtrhlo by to tu sladkost ještě víc.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.2.2011 09:40  18208
vinylno a to uz je podle me prave ragu...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.2.2011 09:36  18207
ullicnik: jj, víno taky někdy dám, nic kvalitního, běžná sudovka postačí. Třeba hovězí po burgundsku.

manka: tak to propasíruj, žádná zelenina vidět není.
ullicnik ullicnik 2.2.2011 09:34  18206
VinylDělám podobně, někdy tam vrznu i kvalitnější vino a po vyvaření alkohulo podleju vývarem. Pak na to 4-5h zapomenu a necham to žít vlastním bublavým životem.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2011 09:32  18204
Já z koření dávám pepř, sladkou, pálivou a uzenou papriku. Pak tam ještě kromě masa a cibule dávám sůl, lžíci nebo dvě protlaku, vývar (no, půl hovězí kostky...), trošku česneku a ten chleba.
Podle momentální nálady pak ještě krájenou červenou papriku a občas i na půlkolečka nakrájenou dobrou klobásu nebo vyškvařenou slaninu. Asi to už není guláš, ale je mi to fuk. :-)
Osmahnutá kořenová zelenina musí být mňam, ale musela bych ji strouhat, aby se rozvařila, protože mi polovička nechce jíst jakoukoli zeleninu v tepelné úpravě kromě cibule, když ji v jídle vidí. No, asi jsem zanedbala výchovu. :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.2.2011 08:41  18203
Každý dělá gulaš jinak. Já v té klasické podobě moc nedělám, najčastěji orestuju kořenovou zeleninu, přidám opečený maso, zaliju vývarem a dlouho poču při nízké teplotě. Pak buď zredukuju, když předtím zeleninu vyndám nebo propasíruju.Jako koření prakticky jen sůl a pepř.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.2.2011 08:28  18202
Pokud je cibule příliš, pak se mi zdá guláš moc nasládlý. Dobře to vyváží právě ten zde zatracovaný rajský protlak a stroužek česneku.
Já zahušťuju nakrájenou střídkou chleba.
Ale co člověk, to jiný guláš. I když to třeba už ani guláš není. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.2.2011 00:02  18201
vinyl [18195]: cibule, česnek, sůl, pepř, paprika Ještě dávám syrovou papriku (na kilo masa dvě až tři), mletou sladkou a pálivou (tak 3:1) a chilli vločky. A samozřejmě drcený kmín.
Ještě jsem nezkusil dát uzenou papriku, ale tenhle pokus je na spadnutí.
Jo a na první podlití dám napřed horkou vodu (teprve až se maso začne "chytat" a pak pivo. Dál už vodu, ke konci dost, aby bylo v čem močit knedlík.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.2.2011 23:54  18200
Alchymista [18196]: Jestliže dáš dost cibule a dobře ji osmahneš, tak se nic nezahušťuje.
frakira 1.2.2011 21:57  18199
Tak, ono v tom gulasovem koreni prakticky nic jineho neni...
kokos kokos 1.2.2011 21:25  18198
Česnek vyměnuji za drcený kmín. Ale s česnekem je taky dobrý, jen někteří rozmazlenci to nechtěj.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.2.2011 21:17  18197
do nezbytného minima nezahrnuji česnek - ten nedávám.
alchymista 1.2.2011 19:14  18196
genau, nezbytné minimum je nejlepší. Kdyby byl náhodou ke konci ještě moc řídkej, zahustit nejlépe strouhaným tvrdým chlebem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt