Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2011 18:13  18223
Taky nejsem odpůrce masoxů a jiných dle Pohlreicha "chemickejch hnusů". Pokud se to použije rozumně, tak to nijak neublíží, naopak. Ale zrovna do guláše je asi zbytečnej.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 18:08  18222
kvitko [18220]: tak když děláš dohromady přes kilo masa, kilo cibule, spoustu koření a další dobré věci, tak to ten masox skutečně jenom podtrhne a není tam cítit žádná glutamátová pachuť nebo tak něco.
alchymista 3.2.2011 17:49  18221
hm, jsem taky jednou čet, že je to s fazolemi na ten mexický způsob dobrý, ale zkusil jsem to jednou a naposled :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2011 16:15  18220
A je opravdu cítit víc to maso nebo masox?:-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 15:26  18219
ullicnik [18218]: aby z toho to maso bylo cítit výrazněji. Na dělání domácího vývaru fakt nemám čas.

Royal [18216]: ty fazole jsou v tom skvělý. Já si nehraju na to, že dělám "typickej" guláš. Dělám to, co nám doma chutná :)
ullicnik ullicnik 3.2.2011 14:52  18218
JelenaNa co proboha ten masox?
scalex Scalex 3.2.2011 14:25  18217
Royal [18212]: Božkov nebo něco na stejné kvalitativní úrovni. Maso na cibuli nedávám, dělám to jako Jelena - maso opékám zvlášť a pak ho i s výpekem přidám do guláše (ve fázi, kdy už je zalitý a poprvé se začíná vařit voda).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.2.2011 14:25  18216
Jelena [18215]: plechovku červenejch fazolí
do guláše - ať ti Bůh odpustí a neusekne ruce u samý prdele...Ty rajčata bych ještě pobral.
No a stejně si myslím, že maso se má dělat na té cibuli - co na to ostatní?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 14:18  18215
já dělám maso a cibuli zvlášť. Většinou dělám guláš ze dvou druhů masa (naposled hovězí a krůtí, jinak většinou hovězí a vepřové), v kastrolu, kde budu dělat guláš osmahnu cibuli, vedle na pánvi opeču hovězí na kostky, hodím na cibuli, zaleju vodou, přidám koření. Pak na pánvi opeču vepřové (nebo krůtí), přihodím do hrnce. Nechávám vařit a v mezičasech, jak to stihnu připravovat či krájet, přihazuju na drobno nakrájenou kapii, rajskej protlak nebo rajčata, 1-2 kostky masoxu a nakonec ještě plechovku červenejch fazolí. A pak už jen vařím, dokud se maso nerozpadá a guláš není dostatečně hustý (žádnou jíšku, chleba ani nic podobného na zahuštění nepoužívám). Doma se po tom můžou utlouct :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.2.2011 00:08  18214
tohle bylo z hoveziho. ja mam gulase a obecne bvetsinu omacek s knedlikem moc rad. jen to maso tam davam bokem. to ze nejim maso jeste neznamena ze sem nakej radikalni vegetarian. ja ho nejim jen proto ze ho uz od skolky proste nespolknu, zaludek mi dela piruety jen z toho pocitu ze mam v hube kus flakoty, ale jinak proti masu nic nemam. a kdyz sem na srot tak i kus opecenyho bucku sem schopnej zblajznout
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.2.2011 23:02  18213
makovec [18211]: Poslouchej - a z čeho jsi dělal guláš? Z cukety?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.2.2011 23:02  18212
Scalex [18209]: Ano, základ úspěchu je dobře (do hněda) osmahlá cibule. Tak třičtvrtě kila na kilo masa.
Tuzemák je dneska kde co. Jistě myslíš Božkov, nebo Bum hradní gardy.
Trošku mi vrtá hlavou, kdy dáváš na cibuli maso. Já hned jak zhnědne (jen přidám trošku sádla, dám cibuli na chvíli stranou a opékám maso až pustí šťávu a až se poté začne "chytat". Pak teprve koření vč. papriky.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.2.2011 19:24  18211
prubnul sem zaliti pulitrem piva a trochou vyvaru a bylo to moc dobry
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.2.2011 09:44  18210
zblunceGuláš je jen druh ragů :-)
scalex Scalex 2.2.2011 09:40  18209
Já guláš alespoň třikrát redukuju, aby měl tu správnou sílu. Na začátku cibuli smažím o něco víc než do zlatova (aby byla hodně udělaná, ale ne hořká) a před zalitím vývarem ji popráším sladkou uzenou paprikou (zásadně tou od Antonína - zkoušel jsem už tři jiné výrobce a u všech stála kvalitativně za prd). Když guláš dokončuju, tak těsně před tím, než ho naposledy nechám projít varem, do něj hvízdnu panáka rumu (tuzemáku, žádné třtinové sračky). Osvědčená věc starejch zkušenejch hospodskejch. Kdo na začátku tu cibuli neudělal pořádně a má to moc sladký, ten ať tam rum nedává, podtrhlo by to tu sladkost ještě víc.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt